Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Häng på Sportfiskeforum!

Du hänger väl på Sportfiskeforum? I så fall är du i gott sällskap – i veckan passerade vårt populära forum en milstolpe, 15 000 medlemmar!
Vårt nya, uppfräschade forum har uppenbarligen gått hem bland Sveriges sportfiskare. Antalet medlemmar ökar ständigt och diskussionens vågor går allt högre.
Är det något du undrar över? Tycker du att fredningstiden borde ändras? Har vi för klena linor, för tunga rullar eller för stora vadarstövlar? Det finns tusen saker inom sportfisket att diskutera – och det gör våra medlemmar. Oavsett vad du har på hjärtat hittar du säkert någon som vill diskutera med dig.
Och så kan du förstås kolla på alla fräcka bilder som medlemmarna lagt upp, eller lägga upp egna. En egen fiskeblogg kunde väl vara kul? En sådan startar du på en minut.
Gå genast in på www.sportfiskeforum.se och kolla på allt kul.
Svenne Andersson

Vårt Sportfiskeforum har passerat en milstolpe – 15000 medlemmar.

Vårt Sportfiskeforum har passerat en milstolpe – 15000 medlemmar.

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta