Undrar ni vem som egentligen är Sveriges bästa pimpelfiskare just nu? Då kommer svaret här: Per ”Chefen” Nilsson från Nora Gyttorp. Det har han bevisat med eftertryck. " /> Här är chefen som är Sveriges bästa pimpelfiskare | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Herre på täppan – Per "Chefen" Nilsson. Foto: Pimpelsport.se
Här är chefen som är Sveriges bästa pimpelfiskare

Undrar ni vem som egentligen är Sveriges bästa pimpelfiskare just nu? Då kommer svaret här: Per ”Chefen” Nilsson från Nora Gyttorp. Det har han bevisat med eftertryck.

Mästaren i Mormyskacupen, Thomas Axelsson.

När medaljerna skulle fördelas i tävlingspimpelns högsta division, Pimpelsport Cup, så var det inget snack om vem som var herre på prispallstäppan. Per ”Chefen” Nilsson gjorde skäl för namnet och tog hem både en odiskutabel seger, och levererade även ett poängrekord i cupen. Han har tagit poäng i åtta tävlingar och samlat ihop 1143 poäng, som lär bli ett oslagbart rekord. Tvåa blev Jesper Dyberg på 859 poäng och trea Martin Södergårds med 796 poäng.

I damklassen blev det desto tuffare om slutsegern, som inte avgjordes förrän på den avslutade tävlingen Pitenappet. Där drog Christina Müller Jonsson det längsta strået och klev om både Susanne Häggroth och Lena Engstedt i totalen. Segraren i juniorklassen blev Arvid Harnesk, före Moa Selberg och Angelica Harnesk.

När det gäller slutsegern i Pimpelsport Mormyska Cup så blev det ett bekant namn överst på prispallen. Thomas Axelsson försvarade fjolårssegern efter en jämn slutstrid med Thomas Nilsson. Stort grattis även till honom säger Fiskejournalen.

Läs mer på Pimpelsport.se

Läs om fler storfiskare:

Frida tog supertorsk på Fiskejournalens resa

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta