Här är folkets favorit

Våra webbesökare tycker att Benny Hellström ska åka på Drömresan! När omröstningen nu är avslutat står det klart att veteranen från Hedemora fått överlägset flest röster.
Under tre veckor har besökarna på FJ-webben haft möjlighet att rösta på sin kandidat att vinna Recordfiskens Drömresa. Redan från början utkristalliserades ett par favoriter och med smärre omkastningar i toppen stod sig den trenden under hela omröstningsperioden.
Det framstod rätt snart att Benny Hellström var folkets favorit och när vi räknade ihop rösterna var han klar etta. Nu lägger vi samman det resultatet med den lista som expertjuryn röstat fram, så får vi väl se om Benny förmår hålla sig kvar i toppen.
Så här röstade våra webbesökare:
1. Benny Hellström, Hedemora – gös 11,705 kilo.
2. Daniel Ström, Borlänge – regnbåge 9,105 kilo.
3. Victor Englund, Marieholmsbruk – abborre 2,525 kilo.
4. Anton Svensson, Kallinge – bleka 9,45 kilo.
5. K C Rambech, Trondheim – långa 39,5 kilo.
6. Kalle Karlsson, Gällivare – harr 2,5 kilo.
7. Marcus Åhlund, Grebbestad – torsk 37,1 kilo.
8. Hans-Olov Nilsson, Årjäng – hälleflundra 210 kilo.
9. Ingvar Persson, Helsingborg – fenknot 0,938 kilo.
10. Peter Schmitt, Ammarnäs – kanadaröding 5,85 kilo.
11. Stefan Hjorthall, Arjeplog – insjööring 6,8 kilo.
12. Peter Kaiser, Skå – gråsej 21,5 kilo.

Svenne Andersson

 

 

Benny Hellström är folkets favorit till att få åka på Drömresan.

 

 

Annons
AKTUELLT

Tonfiskar siktade i Öresund

Igår bjöds färjepassagerare och personal på en mäktig syn under den korta överfarten mellan Helsingborg och Ven. Ytan bröts av ett stim blåfenade tonfiskar som alla var i tungviktsklassen!

Squirmy: flugan som är både älskad och hatad

Den liknar mest en bit skräp och lär aldrig pryda någon tavla ihop med klassiska laxstreamers. Men fisk fångar den! Squirmy tar flugvärlden med storm och trots många skeptiska blickar har den nog kommit för att stanna.

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...