Tipsa om alternativ till båtbottenfärg. (Foto: Knuts Conny) Tipsa om alternativ till båtbottenfärg. (Foto: Knuts Conny)[/caption] " /> Har du slutat bottenmåla din båt? | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Morgan Fihn
Har du slutat bottenmåla din båt?
Tipsa om alternativ till båtbottenfärg. (Foto: Knuts Conny)

Tipsa om alternativ till båtbottenfärg. (Foto: Knuts Conny)

Sportfiskarna: Har du provat ett alternativ till bottenmålning? Bor du längs ostkusten? Då vill projektet Ren båtbotten gärna komma i kontakt med dig.
Det nya informationsprojektet ”Ren båtbotten utan gift” ska lyfta fram miljövänliga alternativ till bottenmålning, som exempelvis båtbottentvättar, skyddsdukar, ultraljud, Havstulpanvarningen med flera och mer kreativa initiativ: exempelvis dykarklubbar som hjälper till med manuell skrubbning.
Hör gärna av dig till oss och berätta om dina egna eller din förenings erfarenheter. Vi vill även ha kontakt med föreningar som hittat bra lösningar i samverkan med sin kommun.
Projektet Ren båtbotten utan gift är ett samarbete mellan Sportfiskarna, Svenska Båtunionen, Skärgårdsstiftelsen och Naturskyddsföreningen.
Maila snarast dina tips på bra miljövänliga alternativ till projektledare Helena Nilsson: helena@batunionen.com.

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta