Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Palle
Hård kamp i Grand Slam Cup

Daniel Ström från Borlänge med snygg gös på 5500 gram

Daniel Ström från Borlänge med snygg gös på 5500 gram

Det börjar tighta ihop sig i totalställingen av Grand Slam. Hela fyra nya predatorhunters har samlat ihop till varsin Grand Slam och Pär Olsson i toppen sitter inte längre lika säkert.
På andraplatsen hittar man Borlängebon Daniel Ström som fullbordat sin trppel med en fin gös på 5500 gram. På tredjeplatsen återfinns Erik Hoffman från Täby som tycks ha skrapat ihop sin svit under semesterperioden. En abborre på 1860 gram gjorde Eriks svit komplett.
De två andra som kammat hem varsin Grand Slam heter Gabriel Eriksson hemmahörande i Björbo och Avestabon Andreas Jax.
Totalt har åtta man klarat bedriften i att fånga en Grand Slam. För att passera Pär Olsson i toppen, gäller det för dessa herrar att landa större fiskar ur varje art så att deras totalpoäng ökar.

Palle Sköldblom


Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta