El-Ge sportfiske och Gråbo sportfiske & fiskevårdsområde bjöd den 3 oktober in till en gratis "prova på dag" i flugfiskets anda vid sjön Lilla Lövsjön i Gråbo. Detta var andra gången denna aktivitet anordnades och precis som ifjol blev det en dundersuccé! " /> Härlig dag vid Lilla Lövsjön | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Anders Holm
Många fick prova på flugfiske för allra första gången vid Lilla Lövsjön. Foto: Omar Shawki
Härlig dag vid Lilla Lövsjön

El-Ge sportfiske och Gråbo sportfiske & fiskevårdsområde bjöd den 3 oktober in till en gratis ”prova på dag” i flugfiskets anda vid sjön Lilla Lövsjön i Gråbo. Detta var andra gången denna aktivitet anordnades och precis som ifjol blev det en dundersuccé!

Cirka 200 personer tog sig till sjön och många fick prova på flugfiske för allra första gången. Under dagen fick folk även testa flytringsfiske, njuta av fantastisk mat i form av kolbullar och språka med likasinnade under en strålande höstsol. På plats fanns något för hela familjen, för de som inte fann flugfisket så intressant fanns det tipspromenad, allmänt bus eller svampplockning.
På plats fanns även leverantörer som visade 2016 års nyheter. Hela syftet med denna dag att folk skulle kunna komma ut och umgås, lära sig fiska, äta gott och faktiskt fånga fisk. Alla inblandade var rörande överens om att fortsätta med detta event även nästa år.

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta