El-Ge sportfiske och Gråbo sportfiske & fiskevårdsområde bjöd den 3 oktober in till en gratis "prova på dag" i flugfiskets anda vid sjön Lilla Lövsjön i Gråbo. Detta var andra gången denna aktivitet anordnades och precis som ifjol blev det en dundersuccé! " /> Härlig dag vid Lilla Lövsjön | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Anders Holm
Många fick prova på flugfiske för allra första gången vid Lilla Lövsjön. Foto: Omar Shawki
Härlig dag vid Lilla Lövsjön

El-Ge sportfiske och Gråbo sportfiske & fiskevårdsområde bjöd den 3 oktober in till en gratis ”prova på dag” i flugfiskets anda vid sjön Lilla Lövsjön i Gråbo. Detta var andra gången denna aktivitet anordnades och precis som ifjol blev det en dundersuccé!

Cirka 200 personer tog sig till sjön och många fick prova på flugfiske för allra första gången. Under dagen fick folk även testa flytringsfiske, njuta av fantastisk mat i form av kolbullar och språka med likasinnade under en strålande höstsol. På plats fanns något för hela familjen, för de som inte fann flugfisket så intressant fanns det tipspromenad, allmänt bus eller svampplockning.
På plats fanns även leverantörer som visade 2016 års nyheter. Hela syftet med denna dag att folk skulle kunna komma ut och umgås, lära sig fiska, äta gott och faktiskt fånga fisk. Alla inblandade var rörande överens om att fortsätta med detta event även nästa år.

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta