Harrens lek sker på våren. Foto: Michel Roggo/Wild Wonders of Europe Harren finns inte bara i våra nordiska vatten, utan återfinns även i kalla, klara sjöar och åar i Europas bergiga områden.[/caption] " /> Harren i Europa | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Mathias Arnham
Harren i Europa
Harrens lek sker på våren. Foto: Michel Roggo/Wild Wonders of Europe

Harren finns inte bara i våra nordiska vatten, utan återfinns även i kalla, klara sjöar och åar i Europas bergiga områden.

Fotograf Michel Roggo specialiserar sig på färskvattenmiljöer och har ofta bilder med i Fiskejournalen. Han deltar med flera av sina fiskbilder i det stora fotoprojektet Wild Wonders of Europe. Här har han suttit vid den klara Thunsjön i Schweiz och väntat på att harren ska leka för att kunna få en bra bild.
Harren är hotad på kontinenten. Dammar, försämrad livsmiljö och även predation av skarvar och skrakar har gjort att de vackra harrarna hamnat på rödlistor runt om i Europa.
Se fler bilder i Wild Wonders of Europe stora utomhusutställning som står på Raoul Wallenbergs torg i Stockholm hela sommaren, 25 juni – 29 september 2013.
Mer info här.
(Foto: Michel Roggo/Wild Wonders of Europe)

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta