Havets Hus har tillsammans med Lysekils Kommun försett alla elever i kommunen med ett årskort till akvariet. " /> Havets Hus hälsar välkomna | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Maria Ålander
Havets Hus hälsar välkomna

Havets Hus har tillsammans med Lysekils Kommun försett alla elever i kommunen med ett årskort till akvariet.
Nu firas skolårskortet med festligheter och aktiviteter för hela familjen på Havets Hus den 11 september. De femtio första föräldrarna går in gratis och hela evenemanget öppnar med att förvaltningschefen Lennart Olsson inviger skolårskortet till Havets Hus.

Skolårskorten ska skapa en möjlighet för alla familjer i Lysekils kommun att mötas.

Syftet bakom kortet är att göra Havets Hus till en naturlig mötesplats för kommuninvånare  i Lysekil. Skolårskorten ska skapa en möjlighet för alla familjer i Lysekils kommun att mötas och utbyta erfarenheter med havet som utgångspunkt.

Den 11 september blir det specialaktiviteter där barnen får mata fiskarna i akvariet, filmvisning om hajar och visning vid klappakvariet.

 

Relaterad nyhet från din region
25 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta