Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige nicander
Havsfiskeåret i FJ

I dagarna landar nya numret av Fiskejournalen i butiken. Här finns en sammanfattning och statistik över det salta fisket 2010. Dessutom åker vi till Norge för storlångafiske i världsklass.
Trots utfiskningens elände är svenskt havssportfiske mer levande än någonsin. Statistiken över havsfiskeåret 2010 är bitvis mycket dyster, men här finns också hopp om framtiden nya arter gör entré på scenen. I Nordgorges fantastiska hav var fisket som vanligt storslaget under förra året och tankar om nya fiskemetoder efter arter man tidigare inte riktat sitt fiske mot gör framtiden spännande.
Anders Nicander

Jan Olsson med härligt stor makrill fångad i augusti 2010. (Foto: Anders Nicander)

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta