Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Havsöring Cup 2012

Rekordmånga av deltagarna i Havsöring Cup på Öland fick fisk.

Fisketävlingarna duggar tätt såhär på våren. Under helgen som gick avgjordes Havsöring Cup på Öland. Enligt arrangören fångades rekordmånga fiskar.
Det fångades 20 stycken godkända öringar på Havsöring Cup 2012 under helgen som gick. Enligt arrangören är detta ett rekord för tävlingen. De flesta fångades på norra delen av ön.
Startplatserna var Grankullavik Fritidsby, Källa hamn och Boo Pensionat. Hela 96 stycken fiskare hade samlats. John Horns fick en havsöring på 3,6 kilo. Detta blev tävlingens största och därmed vinnarfisken. Det skiljde dock bara 20 gram mellan hans fisk och André Runesson, som kom tvåa. För segern fick John Horn en buckla, 6000 kronor och en graverad rulle.
Morgan Fihn

Största havsöringarna lördag:
– 3,6 kilo och 63 centimeter, fångades av John Horn
– 3,42 kilo och 65 centimeter, fångades av Tomas Ottosson
Största havsöringarna söndag:
– 3,58 kilo och 69 centimeter, fångades av André Runesson
– 3,48 kilo och 65 centimeter, fångades av Rasmus Bovberg Jensen

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta