Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Havsöring Cup 2012

Rekordmånga av deltagarna i Havsöring Cup på Öland fick fisk.

Fisketävlingarna duggar tätt såhär på våren. Under helgen som gick avgjordes Havsöring Cup på Öland. Enligt arrangören fångades rekordmånga fiskar.
Det fångades 20 stycken godkända öringar på Havsöring Cup 2012 under helgen som gick. Enligt arrangören är detta ett rekord för tävlingen. De flesta fångades på norra delen av ön.
Startplatserna var Grankullavik Fritidsby, Källa hamn och Boo Pensionat. Hela 96 stycken fiskare hade samlats. John Horns fick en havsöring på 3,6 kilo. Detta blev tävlingens största och därmed vinnarfisken. Det skiljde dock bara 20 gram mellan hans fisk och André Runesson, som kom tvåa. För segern fick John Horn en buckla, 6000 kronor och en graverad rulle.
Morgan Fihn

Största havsöringarna lördag:
– 3,6 kilo och 63 centimeter, fångades av John Horn
– 3,42 kilo och 65 centimeter, fångades av Tomas Ottosson
Största havsöringarna söndag:
– 3,58 kilo och 69 centimeter, fångades av André Runesson
– 3,48 kilo och 65 centimeter, fångades av Rasmus Bovberg Jensen

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta