Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige nicander
Havsöringshow

Nu stiger havsöringen i många av Bohusläns vattendrag. Även om det är långt kvar till leken är driften att komma upp i åarna stark och vill man se stor havsöring är de bästa tiden nu, de största kommer nämligen först.
När intensiva regn fyller åarna med vatten passar havsöringen på att stiga. Vid vattenfall och forsar kan man se dem när de med oerhörd kraft kastar sig upp i luften och nästan surfar på det vitskummande vattnet. Har du möjlighet så kom hit och titta. Få företeelser i naturen är lika spektakulära.
Anders Nicander

Ett hopp för framtiden. En lekfärgad havsöring tar sig upp för ett vattenfall i en bohuså. (Foto: Anders Nicander)

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta