Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Hedström visar vägen

Jens Hedström från Norrköping har figurerat här på fiskejournalen.se med både stora gäddor som gösar. På senare tid har han börjat tillverka egna gummibeten – och det verkar som han har hittat ett vinnande recept.
Såhär skriver Jens till Fiskejournalen:
”Dagen började med att jag hade en sån sjukt stark magkänsla på grov fisk! Vädret idag var helt perfekt för gäddfiske. Mulet och starka vindar på 7 m/s och säkert 12 i byarna.
Klockan tre på eftermiddagen stämplade jag ut och begav mig ut på havet. Nötte några vasskanter utan resultat och bestämde mig för att köra lite pelagiskt spinnfiske. Placerade båten på tolv meters djup och började dänga med en blå/Vit T-koi (egentillverkat gummibete).

Tog nog 4-5 kast så satt hon där på kroken, en ryggbred tjockis på fina 118 centimeter och dryga elva kilo. Hur kul som helst att ta en sån fin madame på eget bete.”
Gäddan var Jens tredje över 115 centimeter som han fått på ”eget gummi”.
Självklart anmäler Jens sina fångster till 100-klubben.

Jens Hedström skördar framgångar med pelagiskt gäddfiske.

Jens Hedström skördar framgångar med pelagiskt gäddfiske.

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta