Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Morgan Fihn
Hedström visar vägen

Jens Hedström från Norrköping har figurerat här på fiskejournalen.se med både stora gäddor som gösar. På senare tid har han börjat tillverka egna gummibeten – och det verkar som han har hittat ett vinnande recept.
Såhär skriver Jens till Fiskejournalen:
”Dagen började med att jag hade en sån sjukt stark magkänsla på grov fisk! Vädret idag var helt perfekt för gäddfiske. Mulet och starka vindar på 7 m/s och säkert 12 i byarna.
Klockan tre på eftermiddagen stämplade jag ut och begav mig ut på havet. Nötte några vasskanter utan resultat och bestämde mig för att köra lite pelagiskt spinnfiske. Placerade båten på tolv meters djup och började dänga med en blå/Vit T-koi (egentillverkat gummibete).

Tog nog 4-5 kast så satt hon där på kroken, en ryggbred tjockis på fina 118 centimeter och dryga elva kilo. Hur kul som helst att ta en sån fin madame på eget bete.”
Gäddan var Jens tredje över 115 centimeter som han fått på ”eget gummi”.
Självklart anmäler Jens sina fångster till 100-klubben.

Jens Hedström skördar framgångar med pelagiskt gäddfiske.

Jens Hedström skördar framgångar med pelagiskt gäddfiske.

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta