Unga sportfiskaren Jojje blev lycklig när han fick en jättegädda. Unga sportfiskaren Jojje blev lycklig när han fick en jättegädda.[/caption] " /> Hittills bästa mässan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Hittills bästa mässan
Unga sportfiskaren Jojje blev lycklig när han fick en jättegädda.

Unga sportfiskaren Jojje blev lycklig när han fick en jättegädda.

Idag är det sista dagen för Sportfiskemässan 2015. Besökarantalet slog rekord både under fredagen och under lördagen och glada besökare och utställare kommer bli det bestående minnet av denna mässa i Jönköping.
Har ni inte varit här än, så kasta er in i bilen och kör till Jönköping. Idag är stora fyndardagen då utställarna vill bli av med sina prylar och det finns kap att göra. Markoolio uppträder klockan 12 idag och Fiskejournalens chefredaktör Martin Falklind ska vara bakgrundsdansare tillsammans med kollegan Per-Ola Johannesson. Detta blir en syn ni inte vill missa!

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta