Pelle Carlsson anmäler en riktigt grann gädda till 100-klubben. Pelle Carlsson anmäler en riktigt grann gädda till 100-klubben.[/caption] " /> Högt fiskad mört var rätt taktik | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Högt fiskad mört var rätt taktik
Pelle Carlsson anmäler en riktigt grann gädda till 100-klubben.

Pelle Carlsson anmäler en riktigt grann gädda till 100-klubben.

Pelle Carlsson och hans fiskekompisar hade taktiken klar för sig. Betesfisken skulle fiskas högt upp i vattenmassorna, i anslutning till en djupbrant. En bra strategi, skulle det visa sig. Nu anmäler han en gädda på 109 centimeter till 100-klubben.
Det var premiär för Pelle Carlsson och hans fiskekompisar på Rammsjön utanför Borås. Bottendjupet var åtta meter och betesfisken, en mört, hängde knappt två meter under iskanten. Förutsättningar som uppenbarligen tilltalade en av sjöns 100-klubbare.
Fisken mättes till 109 centimeter innan den fotograferades och fick simma tillbaks. Fiskedagen summerar Pelle såhär:
– Med härligt sällskap, en brasa och god mat blev dagen lyckad.
Vill du också bli medlem i 100-klubben? Klicka här för mer information.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
21 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta