Det blev Alexander Holmer från Kristianstad som tog hem segern i den individuella klassen i Svenska Specimentävlingen 2018. " /> Holmer hemma med segern i Svenska Specimentävlingen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Alexander Holmer med sin fina Motala-sarv på 1520 gram.
Holmer hemma med segern i Svenska Specimentävlingen

Det blev Alexander Holmer från Kristianstad som tog hem segern i den individuella klassen i Svenska Specimentävlingen 2018.

Alexander har haft ett exceptionellt bra år efter sig och har lagt extremt mycket tid på diverse arter, vilket gav bra utdelning och slutligen segern! Alexander har bland annat fått årets största sarv på hela 1520 gram, tagen i Motala Ström.

Silverplatsen gick till Leif Krause och bronsplatsen till Sten-Sture Jönsson. Laget Oldschool Specimen, med bland annat Leif Krause och Sten-Sture Jönsson, tog hem lagtävlingen 2018. Andraplatsen gick till Swedish Specimen Hunters och tredjeplatsen till C4 Specimen.

Anmälningarna till SST 2019 hittar ni på den här adressen: mail@specimen-svenskan.se

Läs hela slutrapporten från 2018 här!

Läs om segraren i Karpcupen här nedan:

Birger bärgade segern i första upplagan av Karp-cupen

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Bäckrödingen har spridit sig i norrländska vatten. Foto: Alex Smith
Håll utkik efter bäckröding, kräftor och invasiva växter

Att det är förbjudet att plantera ut främmande arter i svenska vatten har förhoppningsvis de flesta sportfiskare koll på. Nu kan du hjälpa myndigheterna att rapportera in invasiva företeelser.

Det är Länsstyrelsen i Jämtland som uppmanar sportfiskare och andra naturnjutare att spana efter främmande arter. De har nämligen fått extra medel från Havs- och vattenmyndigheten för att öka ambitionsnivån i arbetet med invasiva arter.

Den mest spridda främmande arten i jämtländska vatten är den nordamerikanska bäckrödingen, som vållar bekymmer för öringen och den övriga naturliga faunan. En annan ökänd främling är signalkräftan, som kan bära på kräftpest utan att dö ut av den, med risk för att den medför att flodkräftan utrotas.

Länsstyrelsen kommer även att börja inventera främmande vattenväxter. Detta har de inte gjort så mycket tidigare, och där finns antagligen ett mörkertal.
Hör gärna av er till dem med tips på förekomster av främmande arter i Jämtlands läns vatten. Mail: anders.rydeborg@lansstyrelsen.se

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Du kanske även gillar detta