Möjligheterna för barn och ungdomar att komma ut och fiska, utan sina föräldrar, är faktiskt större än någonsin. Möjligheterna för barn och ungdomar att komma ut och fiska, utan sina föräldrar, är faktiskt större än någonsin.[/caption] " /> Hur kan barn och ungdomar komma ut och fiska? | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Hur kan barn och ungdomar komma ut och fiska?
Möjligheterna för barn och ungdomar att komma ut och fiska, utan sina föräldrar, är faktiskt större än någonsin.

Möjligheterna för barn och ungdomar att komma ut och fiska, utan sina föräldrar, är faktiskt större än någonsin.

Väldigt många barn och ungdomar drömmer om att fiska, men alla kommer inte ut till vattnet. På sportfiskemässan berättar Sportfiskarna om alla möjligheter som finns, även för de som inte har fiskeintresserade föräldrar.
Oscar Trowald på Sportfiskarna är ansvarig för barn- och ungdomsfisket och har med sig ungdomsambassadören Elise på stora scenen, där de berättar om hur man kan fiska både på skoltid och på fritid.
Klassdraget är ett spännande projekt där en skolklass kan få en hel uppsättning av metspön samt en instruktör från Sportfiskarna med sig på en fiskeutflykt. Spöna får eleverna dessutom behålla! När sedan sommarlovet kommer finns många olika fiskeläger  och fiskeskolor i regi av Sportfiskarna och andra samarbetspartners. Dessutom drar Rapala Cup igång när skolan slutar. Det är en arttävling för barn och ungdom upp till 16 år. Fiska upp en fisk, ta en bild och skicka in på nätet! Tävlingen går ut på att samla så många arter som möjligt. Storleken spelar ingen roll! Barn, ungdomar och vuxna! Lyssna på Oscar och Elise varje dag på mässans stora scen. Fredag kl. 12.30, lördag kl. 10.30 och söndag kl. 11.30.
Ska ni inte till mässan, men vill veta mer om detta ändå, då vänder ni er direkt till Sportfiskarna och Oscar Trowald.

 

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Försvarsmakten meddelar att de kommer att öka sin närvaro i skärgården.
Här ska sportfiskare se upp för militären!

Det är många som ska samsas om utrymmet i skärgården. Försvarsmakten meddelar nu att de kommer att öka sin närvaro i både Stockholms skärgård och områden utanför Göteborg, där det finns anledning för sportfiskare att hålla sig undan.

Enligt försvarmakten är orsaken till deras ökade närvaro att nya värnpliktiga behöver utbildas samt det ”försämrade” världsläget. Enligt försvarsmakten kan det faktiskt få motsatt effekt bland allmänheten att de ökar sin närvaro, alltså att ännu fler båtar åker ut.
– Det finns en okunskap och fritidsbåtar kommer för nära för att ta selfies, säger Rebecca Landberg, kapten i marinen, till SVT.

Här är områdena som gäller:
* Stockholms södra skärgård, främst Hårsfjärden, Mysingen och nordvart mot Dalarö, Långbälingssund, Järnholmssund och Gåsstensfjärden.
Stockholms mellersta skärgård, norr och syd om Björkö Kroksö, området runt Korsö, Träsköfjärden och området runt Lådna Låren.
Stockholms norra skärgård, området runt Söderarm.
Gryts och Valdemarsviks skärgård.
Karlskronas yttre redd.
*Göteborgs skärgård, främst mellan Björkö och Tistlarna.

Du kanske även gillar detta