Hur kan barn och ungdomar komma ut och fiska?

Möjligheterna för barn och ungdomar att komma ut och fiska, utan sina föräldrar, är faktiskt större än någonsin.

Möjligheterna för barn och ungdomar att komma ut och fiska, utan sina föräldrar, är faktiskt större än någonsin.

Väldigt många barn och ungdomar drömmer om att fiska, men alla kommer inte ut till vattnet. På sportfiskemässan berättar Sportfiskarna om alla möjligheter som finns, även för de som inte har fiskeintresserade föräldrar.
Oscar Trowald på Sportfiskarna är ansvarig för barn- och ungdomsfisket och har med sig ungdomsambassadören Elise på stora scenen, där de berättar om hur man kan fiska både på skoltid och på fritid.
Klassdraget är ett spännande projekt där en skolklass kan få en hel uppsättning av metspön samt en instruktör från Sportfiskarna med sig på en fiskeutflykt. Spöna får eleverna dessutom behålla! När sedan sommarlovet kommer finns många olika fiskeläger  och fiskeskolor i regi av Sportfiskarna och andra samarbetspartners. Dessutom drar Rapala Cup igång när skolan slutar. Det är en arttävling för barn och ungdom upp till 16 år. Fiska upp en fisk, ta en bild och skicka in på nätet! Tävlingen går ut på att samla så många arter som möjligt. Storleken spelar ingen roll! Barn, ungdomar och vuxna! Lyssna på Oscar och Elise varje dag på mässans stora scen. Fredag kl. 12.30, lördag kl. 10.30 och söndag kl. 11.30.
Ska ni inte till mässan, men vill veta mer om detta ändå, då vänder ni er direkt till Sportfiskarna och Oscar Trowald.

 

Annons
AKTUELLT

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Tidernas 3 bästa gösbeten

Fiskejournalen har gjort statistik på 40 000 fångster från Sportfiskarnas storfiskregister och vårt eget Recordfiskregister. Här nedan följer de tre beten som fångat flest gösar i våra register. Här följer tidernas tre bästa gösbeten:   Klicka på bildspelet här nedan för att se resultatet:

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...