Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
I elfte timmen...

Om Mattias varit lite kvickare hade han kunnat bokföra söndagens fiske som en bomtur. Men i allra sista stund klippte en gädda på – en 100-klubbare.
Mattias Sandahl, som bor i Vaggeryd, var ute på Fågelforsdammen och isfiskade. Fisket var minst sagt trögt och frampå eftermiddagen tröttnade kompisarna och bestämde sig för att lägga av.
Men som tur var tog dom det lite stillsamt med att plocka in grejorna och plötsligt pinglade det till på ett av Mattias spön. Mothugget satt som det skulle och snart visade sig en riktigt fin gädda i hålet. Hela 109 centimeter mätte den välfödda madamen, som förstås fick dyka ner genom hålet efter mätningen.
Svenne Andersson

Mattias Sandahl med en välformad och välgödd 109-centimetare som högg i elfte timmen.


Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta