I morgon börjar Sportfiskemässan!

Sportfiskemässan

Kom förbi Fiskejournalens scen på Sportfiskemässan. (Foto: Morgan Fihn)

I morgon fredag klockan 09.00 slår Sportfiskemässan i Jönköping upp portarna. Just nu färdigställer Fiskejournalen scenen där du bland annat kan avnjuta ”Sanna fiskehistorier” och föredrag.
Förra gången mässan hölls på Elmia i Jönköping blev det en riktig succé, med massor av besökare.
Vi på Fiskejournalen hoppas att du vill komma förbi vår scen och monter. Vi lockar med förmånliga prenumerationserbjudanden med fräcka premier.
Nedan hittar du ett schema över aktiviteterna på scenen.
Läs tidigare notiser om Sportfiskemässan i Jönköping.

Scenprogram fredag

12.30 ÄLVRÄDDARNA
Christer Borg ger oss de senaste turerna inom kraftindustrins, politikens och de strömmande vattnens vindlande tillvaro.

13.00 FUNÄSDALEN
Flugfiskeguiden Micke Ärfström och Jan Gabrielsson från Härjedalens kommun berättar om fisket i Funäsdalen. I vackra Funäs simmar såväl storharrar som skygga öringar och rödingar.

13.30 SPORTFISKARNA OCH FISKEKORT.SE
Enklare för alla fiskare att köpa fiskekort! Premiär för kortsystemet denna mässhelg. Hör alla detaljer! Martin Falklind intervjuar Micke Dalman från Sportfiskarna.

14.00 SANNA FISKEHISTORIER – Berra Mårdh
Martin Falklind pumpar sportfiskebranschens egen Liberace, Berra Mårdh, på detaljer från hans spännande fiskeresor över hela jorden.

14.30 JOHAN KLINGBERGS SÄKRA REGNBÅGSTIPS
Gå inte hem fisklös! Det är temat när Johan Klingberg delger sina bästa och hemligaste tips för hur han – nästan alltid – lurar fisken i regnbågsvattnet.

15.00 DEN ULTIMATA GÄDDFILMEN
Deep water Pictures kallar de sig, det gäng unga killar som under många år fiskat och filmat på all sin lediga tid. Nu släpper de sin första seriösa gäddfilm. Se klipp ur filmen och hör dem berätta vad som hände bakom kulisserna.

15.30 ABBORRE OCH ALLIGATOR GAR – Emma Becker
Bloggaren, skribenten, illustratören och storfiskaren Emma Becker berättar om hur man tänker när man ska fiska abborre och när man slåss med hundrakilos fiskar i exotiska vatten.

16.00 SANNA FISKEHISTORIER – Johan Broman
Johan Broman leder TV-programmet som heter ”Fiske lite djupare”. På mässans scen är det Martin Falklind som fiskar lite djupare i Johan Bromans fiskeförflutna.

16.30 SANNA FISKEHISTORIER – Claes Svartzonker
Claes ”Svartzonker” Claesson har redan hunnit bli en legendarisk betesbyggare. Han intervjuas av journalisten Nicka Hellenberg som förhoppningsvis kan få herr Svartzonker att erkänna både det ena och det andra.

Annons
AKTUELLT

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...