Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
I stället för gädda

Egentligen var Mattias och hans kompisar ute efter gädda – men man kan ju inte precis bli ledsen när man i stället får en lake av den här kalibern!
Mattias Epperlein är en duktig och mångsidig fiskare som bor i Karlstad. I en anmälan till Recordfisken berättar han om fiskegängets hårdsatsning efter gädda i Klarälven. Under några vårveckor brukar där finnas bra med storgädda som väntar på att norsen ska backa ner mot Vänern.
”Till vår besvikelse har gäddfiskt inte varit vad vi hoppas. Däremot så har vi haft ett brutalt bra fiske efter riktigt stor lake. Till dags dato har vi fått nio över fyra kilo. Alla fångade på spinnfiske från land, med 15 centimeters jiggar”, skriver Mattias.

Den 22 maj fiskade han i 45 minuter utan ett enda litet hugg och bestämde sig för att flytta uppströms, till ett ställe som gav bra med fisk i fjol.
”Redan i första kastet känner jag en lätt stöt, gör mothugg och har fast fisk. Känner direkt att det inte är en gädda  och det dröjer inte länge innan jag kan konstatera att det är en riktigt stor lake som tagit min Relaxjigg.”
Laken spränger femkilosvallen och vägs till 5330 gram vid en längd av 79 centimeter, med 44 centimeter runt den trinda magen. Efter fotosessionen får den simma tillbaka i älven.
Svenne Andersson

Sådana här fina lakar kan man få på spinn i Klarälven, om man fiskar vid rätt tid och på rätt plats.

Sådana här fina lakar kan man få på spinn i Klarälven, om man fiskar vid rätt tid och på rätt plats.

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta