Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Ideell journalist sökes

Brinner du för grävande journalistik och för våra sista fria vattendrag?

Varje vecka nås Älvräddarna av rapporter om olagliga kraftverk och andra skandaler inom vattenkraftsindustrin. Resursbristen gör dock att allt inte hinner bearbetas. Därför söker Älvräddarna nu en vass journalist som vill göra skillnad.
Älvräddarna får nära nog varenda vecka in tips från engagerade människor. Det rör sig om förmodade tillståndsöverträdelser och det handlar om olika typer av skandaler inom vattenkraftsbranschen.
Christer Borg, ordförande i Älvräddarna efterlyser nu en journalist som på ideell basis kan hjälpa till med dessa tips.
– Vi är en liten organisation och vi mäktar helt enkelt inte med att på egen hand undersöka allt. En erfaren journalist kan vara ovärderlig för oss i detta sammanhang, säger Christer.

– Men vattenkraftsindustrin är en tuff bransch att granska, så den som kastar sig in i detta får vara beredd på lite blåsväder. Därför gäller det att hitta en person med skinn på näsan och ett hjärta som brinner för både grävande journalistik och för våra sista fria vattendrag.
Känner du någon som skulle kunna passa, eller om du själv är denne person, maila dina kontaktuppgifter till redaktion@fiskejournalen.se.

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta