Tobiskung, tejstefisk, större kantnål, stensimpa, vimma och elritsa. Det vimlar av spännande arter i Rapala Cup. " /> Ovanliga fångster i Rapala Cup | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Som om inte blekan på bilden vore nog. Melker Durell fick dessutom en skäggtorsk, en riktigt ovanlig art.
Ovanliga fångster i Rapala Cup

Tobiskung, tejstefisk, större kantnål, stensimpa, vimma och elritsa. Det vimlar av spännande arter i Rapala Cup.
Dominerar i statistiken gör dock arter som abborre, gädda, öring och mört. Några dagar in i juli kan vi konstatera att Rapala Cup är en riktig succé. Flera unga artjägare har redan fångat över 30 arter och snart har 300 barn och ungdomar anmält en fisk.
Melker Durell är en av alla unga artjägare. Precis som för flera andra på listan har Melkers fiskeintresse kommit från en fiskeintresserad pappa.För Melker innebär detta ofta fiske på sommarlovet, särskilt i havet.

Kanske var det Melkers rödmålade naglar som var hemligheten?

Under en tur till Kummelbank med pappa Magnus, kunde Melker utöver rariteter som mindre kungsfisk och blågylta dessutom fånga en riktigt fin bleka. Han berättar i alla fall att blekan högg ovanför ett vrak och att den var ganska jobbig att veva in eftersom det var över 40 meter djupt, men att han i Norge har vevat upp fiskar själv från över 150 meters djup!

Tänk på att du fortfarande kan gå med i Rapala Cup! Och glöm inte att använda Sportfiskarnas app Ficknyckeln om du får en fisk du inte känner igen.

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Lucas Lövgren åkte tillbaka till platsen där han tidigare förlorat en stor fisk, och det lönade sig. Foto: Privat
Rödingbjässe från norr – Lucas fick sin revansch

Snacka om att sätta ned foten. Knappt har pimpelsäsongen börjat innan en av årets häftigaste fiskar har fångats, vågar vi påstå. Det var Lucas Lövgren i Kiruna som fick sitt livs fjällröding under den senaste turen – på samma plats där han tidigare tappat en bjässe.

Drömfisken fick simma tillbaka efter vägning.

Det har varit rejält kallt i landets nordligaste delar den senaste veckan, men Lucas Lövgrens fina röding hjälper månne till att höja temperaturen hos dem som tvekar inför att ge sig ut på fiskevattnen.
Måtten på bjässen var imponerande 5 996 gram och 82 centimeter. En sån där fisk som de flesta bara får se på bild i fisketidningar eller i sina drömmar.

Vi ber Lucas berätta om det lyckade fiskafänget:

– Att få inleda året med en sådan drömfisk känns magiskt. Ofta brukar jag se mina jullov som en tid då jag kan fara ut och fiska på vatten som jag tror kan hålla grov fisk. Det blir även en hel del mil på skotern i samband med det, berättar Lucas för Fiskejournalen.

Han fortsätter:
– Ändå sedan förra året då jag tappat en stor röding har jag velat åka tillbaka till den platsen och lägga timmarna. Jag väntade in snön 2021 och gjorde då den första fjällresan – som alltså gick rätt bra. Fisken bjöd på en 35 minuters kamp, därefter några bilder innan den fick gå hem igen.

Frågan är då hur han ska kunna toppa denna fisk i framtiden?
– Målet att få en större röding känns just nu svårt att överträffa. Ett av mina nästa mål inför sommarfisket blir att försöka slå mitt personbästa på öring, hälsar en nöjd fångstman.
Fiskejournalen tackar för storyn och gratulerar Lucas till en magisk fisk.

Du kanske även gillar detta