[/caption] " /> Inbjudan SM pimpel 2013 | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Inbjudan SM pimpel 2013

Sm i pimpel 2013 arrangeras på delar av Vänern. (Foto: Anssi Lehtevä)

Sportfiskarna:
SM i pimpel kommer att genomföras i Värmland 23-24 februari. SM-tävlingen arrangeras i år av Sportfiskarna tillsammans med SFK Trekroken och SFK Wasa.

Anmälningarna till arrangören går som vanligt via distriktstävlingsledarna vilka sammanställer listor över de som kvalificerat sig på distriktens DM tävlingar under 2012.
Tävlingsvattnen Grumsfjorden/Borgviksjön som är en del av Vänern, kan generera stora vikter av stor fisk om dagen är den rätta. Det finns samtidigt möjligheten att även fånga mindre abborre om man inte lyckas komma i kontakt med de större.
Tippad vinnarvikt individuellt är 7-12 kg men det har vunnits tävlingar på uppemot 30kg, så allt är möjligt. Nu återstår enbart att invänta vintern och isarna!
Vid frågor vänligen kontakta:
Tävlingsledare, Kalle Abresparr 070-1911057
Tävlingskonsulent Anssi Lehtevä, anssi@sportfiskarna.se
Läs inbjudan här.

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta