Innebandyspelare biten av gädda

Var aktsam när du hanterar gäddan. Ill: Bastian Gierth

Erik Falkman spelar innebandy i Dalen och missar SSL-premiären på grund av en lite mer annorlunda skada – han har nämligen blivit gäddbiten.

Gäddbett tillhör kategorin annorlunda skador i innebandyns värld, men Erik Falkman är en av de få som kan räkna sig till den. Erik och hans lagkamrat Fredrik Edholm var ute och gäddfiskade när landningen av en aggressiv sjukilosgädda gick snett, rapporterar Aftonbladet.
– Fredrik fick fatt i en gädda på runt sju kilo och jag skulle hjälpa honom få upp den i båten, men då blev jag biten i tummen. Jag hade en fiskhandske på mig, men det hjälpte inte. Det blödde en del men jag tänkte inte så mycket på det, utan vi fiskade vidare, berättar Erik för Sportbladet.
Vid ett sjukhusbesök efter ett meningslöst träningsförsök dagen efter, konstaterades även blodförgiftning och Eriks tumme fick genomgå en operation. Även senan i tummen var skadad och kräver vidare behandling.
Det positiva är att Erik har en vass fiskehistoria att dra vid innebandyträningarna i framtiden.
– Ja, från en gäddtand till att vara borta minst ett par veckor från innebandyn. Det är sjukt faktiskt.
Och att det blir mer gäddfiske är också helt klart…
– Jodå. Men Fredrik får ta upp sina fiskar själv.
Anders Holm

Annons
AKTUELLT

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Tidernas 3 bästa gösbeten

Fiskejournalen har gjort statistik på 40 000 fångster från Sportfiskarnas storfiskregister och vårt eget Recordfiskregister. Här nedan följer de tre beten som fångat flest gösar i våra register. Här följer tidernas tre bästa gösbeten:   Klicka på bildspelet här nedan för att se resultatet:

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...