" /> Innebandyspelare biten av gädda | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Anders Holm
Var aktsam när du hanterar gäddan. Ill: Bastian Gierth
Innebandyspelare biten av gädda

Erik Falkman spelar innebandy i Dalen och missar SSL-premiären på grund av en lite mer annorlunda skada – han har nämligen blivit gäddbiten.

Gäddbett tillhör kategorin annorlunda skador i innebandyns värld, men Erik Falkman är en av de få som kan räkna sig till den. Erik och hans lagkamrat Fredrik Edholm var ute och gäddfiskade när landningen av en aggressiv sjukilosgädda gick snett, rapporterar Aftonbladet.
– Fredrik fick fatt i en gädda på runt sju kilo och jag skulle hjälpa honom få upp den i båten, men då blev jag biten i tummen. Jag hade en fiskhandske på mig, men det hjälpte inte. Det blödde en del men jag tänkte inte så mycket på det, utan vi fiskade vidare, berättar Erik för Sportbladet.
Vid ett sjukhusbesök efter ett meningslöst träningsförsök dagen efter, konstaterades även blodförgiftning och Eriks tumme fick genomgå en operation. Även senan i tummen var skadad och kräver vidare behandling.
Det positiva är att Erik har en vass fiskehistoria att dra vid innebandyträningarna i framtiden.
– Ja, från en gäddtand till att vara borta minst ett par veckor från innebandyn. Det är sjukt faktiskt.
Och att det blir mer gäddfiske är också helt klart…
– Jodå. Men Fredrik får ta upp sina fiskar själv.
Anders Holm

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Em Chaipha med en av årets absolut största svenska gäddor. Foto: Privat
Trassel för polarna – då fick Em monstergäddan

Em Chaipha trodde inte att håven behövdes, eftersom det troligtvis var en liten fisk som slukat betet. Men oj så fel han hade. Både håven och kameran kom till användning eftersom det var en gädda på makalösa 17,8 kilo som satt i andra änden linan.

Drömfisken är landad!

Det är sannerligen storgäddornas vår i Sverige. Knappt har krutröken skingrats efter Esbjörn Möllerströms 18-kilosgädda innan nästa koloss rapporteras in.

Det var alltså Em Chaipha från Tidaholm som fick sitt livs fiskeminne när han var ute tillsammans med kamraterna Alexanders Lidholm och Joel Andersson.
– Vi åkte till ett ställe där vi har dragit många fina fiskar förut. Alexander och Joel fick trassel i rullen och satte sig ner för att försöka pilla upp knutarna. I samma ögonblick kastar jag ut och säger på skoj ”va gött om vi skulle få en plussare så att vi kan åka hem”.

Em tog några vevtag och gjorde ett långt stopp, och då small det till.
– Tanken slår mig inte att det är en megafisk, så jag säger till polarna att vågen inte behövs utan att jag kan handlanda den i stället. Men det fick jag ångra.

Det blev i stället en ordentlig kamp innan gäddan låg i håven, och vågen drogs alltså ned till imponerande 17,8 kilo. Måttbandet visade 124 centimeter, och fiskekamraterna insåg naturligtvis att de hade en av årets största svenska gäddor i båten.

 

Dragit 14-kilos tidigare
Em hade tidigare ett personligt rekord på 14 kilo, och frågan är vilka mål han har med sitt fiske efter en sådan här fångst?
– Det är väl att utvecklas som sportfiskare, och så har det alltid varit. Helt enkelt att köra vidare och hoppas på ännu fler stora damer, konstaterar en överlycklig fångstman.
Grattis till en fantastisk fisk, säger vi på Fiskejournalen.

 

Du kanske även gillar detta