Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Inspirerad av Grand Slam Cup

Tävlingsledaren för Grand Slam Cup, Morgan Fihn, blev inspirerad av medryckande fångstberättelser, fina bilder och vackra fiskar. Väl ute på sjön var all fokus på ekolodet och det som skulle kunna vara gösekon. När hugget kom var det något helt annat som slukat vertikaljiggen.
Att tävlingen Grand Slam Cup inspirerar till fiske är redan bortom allt tvivel. Nu har även tävlingsledaren smittats av er deltagares entusiasm. Att fånga en gös, gädda eller abborre över kvalvikten kan vara en utmaning även för den skickligaste sportfiskaren. Första hugget kom dock från ett oväntat  håll. En braxen slök vertikaljiggen just när den nått botten.
– Tunga knyckar och en gulaktig sida på fisken fick mig att tänka gös, säger Morgan.
En inte allt för besviken tävlingsledare söker vidare i jakten på en gös över kvalvikten.
Har du fått någon annorlunda fångst när du vertikalfiskat? Skriv gärna en kommentar här nedan.
Vill du precis som Morgan Fihn lära dig mer om vertikalfiske? Kolla in filmerna på vår webb-tv. Sök på vertikalfiske.

Det finns dom som påstår att det är charmen med sportfiske: Man vet aldrig vad det är som hugger...

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta