Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Inte bara smågäddor

Den här gäddbamsen fick Freddy Karlsson på ett ställe i Vättern där han mest brukat få mindre gäddor. Nu är platsen uppgraderad…
Freddy, som bor i Motala, berättar att han var ute med en kompis. Dom började med att åka till en plats där dom brukar få gäddor, fast mest i mera moderat storlek. Precis som vanligt fick de snart upp en gädda på cirka 2,5 kilo.
De beslöt att satsa på trolling i stället och drog några repor runt i området, innan de återvände till ursprungsplatsen. Medan kompisen lade i ankaret drog Freddy ett kast med en Salmo slider. Så här berättar han i anmälan till 100-klubben.
”Jag gör flera småryck för att sedan göra några tyngre och smack så sitter gäddan. Den visar sig snart upp i ytan och jag förstår att det kan vara en tioplusgädda. Tankarna far runt i huvudet. Hur sitter kroken. Vad väger denna egentligen? Kommer jag att få upp den?”

Efter ytterligare några plask i ytan och en bottenrusning ligger gäddan i håven och Freddy har mer än fördubblat sitt personbästa. Gigantgäddan är 120 centimeter lång, i fantastiskt fin kondition och väger hela 14,8 kilo.
Svenne Andersson

Freddy med gäddan som fullständigt krossade hans personbästa.

Freddy med gäddan som fullständigt krossade hans personbästa.

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta