Somliga är beredda att gå på gränsen för att nå sina mål. Team Minimört från Arvidsjaur vandrade ut på tunn is för att begå vinterpremiär – och belöningen blev makalös. " /> Isen höll knappt – då fick Team Minimört tre storgäddor | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Jonathan Salomonsson med ispremiärens största fisk, en gädda på 10,3 kilo. Foto: Privat
Isen höll knappt – då fick Team Minimört tre storgäddor

Somliga är beredda att gå på gränsen för att nå sina mål. Team Minimört från Arvidsjaur vandrade ut på tunn is för att begå vinterpremiär – och belöningen blev makalös.

Team Minimört, som består av Nils Eklund, Marcus Möller, Anton Holmlund och Sebastian Dagman, är kända för att vara tidigt ute på isarna för att jaga grov gädda. Redan 19-20 oktober äntrade några av medlemmarna scenen för första gången i höst, och i sällskap hade de Jonathan Salomonsson från Two Hunters

– Det blev en fin premiär i goda vänners sällskap, på en is som kanske var på gränsen till vad man ska vara ute på, berättar Anton Holmlund för Fiskejournalen.

Fisket resulterade i sex stycken metersgäddor, med en topp på hela 10,3 kilo och två strax över 9 kilo. En sanslös premiär med andra ord, och frågan är vad deras bästa tips är till andra peppade gäddfiskare som ska ut på isen?

– Det viktigaste är att mörten är riggad rätt, så att den ser naturlig ut. Och vi rekommenderar en trekrok för gäddans bästa, hälsar Anton Holmlund.

Frågan är när Team Minimört kommer ut på isen nästa gång? Det har nämligen regnat och varit varmt de senaste dagarna, vilket bara bekräftar deras vassa tajming. Grattis till ett fint fiske, säger vi på Fiskejournalen!

Spana in andra stora gäddor:

https://www.fiskejournalen.se/film-arets-fetaste-trollinggadda/

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Holm
Marcus Lindell har valt att pryda armen med ett fiskemotiv.
Bildspel: Kolla in några av läsarnas fisketatueringar!

Det vandrar omkring många levande konstverk bland Fiskejournalens läsare. Det konstaterar vi efter uppmaningen att skicka in bilder på era tatueringar. Här nedan har vi plockat ut tio vassa tatueringar från olika delar av riket.

 

Vi säger tack till Jens ”Gäddan” Hedström, Joakim Hallin, Anton Wikström, Joacim Bertilsson, Andreas Olsson, Jukka Kalliokoski, Linda-Maria Lundin, Kalle Rössvik, Jimmy Plojen Johansson och Marcus Lindell som delat med sig av sina gaddningar.

Du kanske även gillar detta