Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Morgan Fihn
Jämtkraft inrättar miljöfond

Med två miljoner skall Jämtkraft ”...skydda och återskapa hotade biologiska värden”, enligt ett pressmeddelande nu på morgonen.

Efter den senaste veckans kritik meddelar Jämtkraft nu att bolaget inrättar en miljöfond. Två miljoner ligger i startpotten.
Under denna gångna veckan har Fiskejournalen rapporterat om hur Jämtkraft underlåter att bygga fiskvägar och försöker styra forskningsresultat. I dag på morgonen kontrar bolaget med att lansera en miljöfond.
– Hållbara lösningar för biologisk mångfald måste värderas utifrån ett helhetsperspektiv och på ett mer genomgripande sätt än vi som enskilt energibolag kan göra. Den här lösningen ger oss den möjligheten, säger Anders Ericsson, vd på Jämtkraft.
Det är med företagets miljöpolicy som utgångspunkt man inrättar fonden och från start finns två miljoner i kassan. Pengarna ska enligt Jämtkraft användas till att ”skydda och återskapa hotade biologiska värden” i anslutning till Jämtkrafts verksamhet.
Mer specifikt hur detta ska gå till framgår inte av pressmeddelandet.

Här hittar du tidigare notiser där vi granskar Jämtkraft.
Har du några egna erfarenheter av Jämtkraft och deras miljöengagemang?
Kontakta oss eller kommentera i fältet nedan.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
13 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Försvarsmakten meddelar att de kommer att öka sin närvaro i skärgården.
Här ska sportfiskare se upp för militären!

Det är många som ska samsas om utrymmet i skärgården. Försvarsmakten meddelar nu att de kommer att öka sin närvaro i både Stockholms skärgård och områden utanför Göteborg, där det finns anledning för sportfiskare att hålla sig undan.

Enligt försvarmakten är orsaken till deras ökade närvaro att nya värnpliktiga behöver utbildas samt det ”försämrade” världsläget. Enligt försvarsmakten kan det faktiskt få motsatt effekt bland allmänheten att de ökar sin närvaro, alltså att ännu fler båtar åker ut.
– Det finns en okunskap och fritidsbåtar kommer för nära för att ta selfies, säger Rebecca Landberg, kapten i marinen, till SVT.

Här är områdena som gäller:
* Stockholms södra skärgård, främst Hårsfjärden, Mysingen och nordvart mot Dalarö, Långbälingssund, Järnholmssund och Gåsstensfjärden.
Stockholms mellersta skärgård, norr och syd om Björkö Kroksö, området runt Korsö, Träsköfjärden och området runt Lådna Låren.
Stockholms norra skärgård, området runt Söderarm.
Gryts och Valdemarsviks skärgård.
Karlskronas yttre redd.
*Göteborgs skärgård, främst mellan Björkö och Tistlarna.

Du kanske även gillar detta