Jarmo Kuisma med en 14,6 kilo tung älvgädda. Jarmo Kuisma med en 14,6 kilo tung älvgädda.[/caption] " />
Annons
Jarmo slår till igen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Jarmo slår till igen
Jarmo Kuisma med en 14,6 kilo tung älvgädda.

Jarmo Kuisma med en 14,6 kilo tung älvgädda.

Fiskejournalens gäddexpert Jarmo Kuisma har satt nytt personligt gäddrekord för spinnfiske. Han fångade ett exemplar på fantastiska 14,6 kilo på en spinnare.
– Jag såg att det var rejält väderomslag på gång och planen var att fiska på två heta platser riktigt grundligt med olika tekniker och beten.
Efter tre timmars trixande lät sig en bastant gammelgädda luras av en spinnare.
– Nytt personbästa för spinnfiske och en bra start på vintersäsongen, hälsar Jarmo.
Han har tidigare fångat gäddor på mete i Göta älv på både 14,7 kilo och 16 kilo. Dessutom har flugfångat ett exemplar på 13,4 kilo i samma vatten.
Alla fiskar är såklart anmälda till Recordfisken.
Morgan Fihn

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sparbanksstiftelsens Hanna Wallgren lämna över checken på 88 000 kronor till trollinglegendaren Sten-Gunnar Steénson från Götene SFK. Foto: Privat
Välkommet jubel vid Vänern – färska pengar till mer fisk

Vänernlaxen är en angelägenhet för många, och när det krisar i kassan så dyker det upp välkomna krafter. Sparbanksstiftelsen har nämligen säkrat årets smoltutsättning i Vänern med ett ekonomiskt stöd.

Utöver intäkter från trollingtävlingar så samlar trollingklubbar in pengar på flera sätt till smoltutsättningar i Vänern, exempelvis säljs det flaggor, dekaler och anordnas ”onlinetävlingar”. Kinnekulleträffen ställdes in i april med anledning av Covid-19, och de hade ett budgeterat överskott på runt 120 000 kronor. Det fanns därmed en oro för att årets smoltutsättning genom Laxfond Vänern skulle drabbas, eftersom en del av överskottet skulle gå dit.

Nu kommer dock beskedet att Sparbanksstiftelsen Skaraborgs satsning Sparbanksstödet säkrar upp kommande utsättning av smolt i Kinneviken. Detta efter att stiftelsen beviljat Kinnekulleträffens ansökan om 88 000 kronor.
– Vi i arrangörsstaben är mycket tacksamma för att Sparbanksstiftelsen ville stötta oss! Det är ett bra betyg på att Sparbanksstiftelsen ser att Götene SFK/Kinnekulleträffens smoltutsättningar inneburit ett bättre fiske i närområdet och att detta ökar Hällekis attraktionskraft på trollingfiskarna! Sedan hoppas vi att andra trollingtävlingsarrangörer som fått ställa in 2020 kollar upp om det finns liknande möjligheter även för dem, det finns lokala Sparbanksstiftelser runt om Vänern, uppmanar en nöjd Fredrik Andersson i Götene SFK.

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Du kanske även gillar detta