Annons
Jättarnas kamp – här är segrarna i Sommargäddan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 veckor sedan Sverige Anders Lundin
Magnus Ranberg med team ACWA Fishings längsta finalfisk på 120 centimeter. Foto: Privat
Jättarnas kamp – här är segrarna i Sommargäddan

September är skördetid – inte minst för landets vassaste tävlingsfiskare som jagar ädla medaljer. Den kanske mest prestigefyllda trofén av alla – vinnarpokalen i Sommargäddan – har nu delats ut till landets hetaste team.

598 lag var kallade, 15 gick till final – och när krutröken lagt sig så stod bara ett på täppan, nämligen Acwa Fishing, som alltså vann 2020 års upplaga av Sommargäddan.

Redan under den första finaldagen i lördags så tog de greppet om slutsegern genom att samla ihop hela 573 centimeter med sina fem längsta gäddor. Några konkurrenter hade en riktig framgångsrik söndag, men Acwa Fishing höll undan i toppen genom att bättra på totallängden till 587 centimeter. Det är inte så långt ifrån fjolårsmästarna Savage Gear Northern Influences sanslösa rekordresultat på 599 centimeter.
Tvåa blev Team Trinte med en BIG5 på imponerande 580 centimeter, och trea blev Jiggar.nu med en BIG5 på 520 centimeter.

SPÄNNANDE IN I SLUTET
Finalhelgens längsta gädda tog Alfred Hermansson från Team 5,2% på 123 centimeter.
– Det var spännande som alltid! Även om ACWA höll hårt i förstaplatsen gav ändå flera team dem lite nerver! Tvåan Team Trinte levererade som tusan på söndagen och kom nästan ikapp, säger en entusiastisk tävlingsledare Daniel Lövstedt.

Stort grattis till segrarna och de övriga medaljörerna säger vi på Fiskejournalen. Alla resultat från finalhelgen i Sommargäddan hittar ni här!

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Joakim Larsson i Team Darwin drillar en stor tonfisk. Foto: Fredrik Aremyr
Vilda och tunga – se filmen när det drillas tonfisk!

Närmare 100 tonfiskar mellan Sverige och Danmark märktes under årets tonfiske – och för några av landets sportfiskare var det årets givna höjdpunkt. Här nedan kan ni se när svenska Team Darwin drillar giganter.

Fiskejournalen har i flera artiklar uppmärksammat tonfisket utanför svenska västkusten, där bland annat vår medarbetare Martin Falklind varit med i hetluften, i syfte att få häftiga filmklipp. Några som redan nu hunnit klippa ihop lite material, och gärna delar med sig av det, är gänget i Team Darwin.

En gigant landas för märkning. Foto: Fredrik Aremyr

Med hela elva tonfiskar levererade till märkning de senaste fyra åren så börjar de få en viss rutin. De spelade alltså in äventyret, där bland annat Joakim Larsson får äran att drilla två giganter.
– De är hårda, vilket också syns på filmen. Det krävs riktigt grov utrustning för att få upp dem fort, intygar Joakim Larsson, som vill att fler svenska sportfiskare ska få uppleva samma sak.
– Jag hoppas att den kraftiga ökningen av tonfiskpopulationen är bestående, och att Sverige så småningom kan få möjligheter till ett kontrollerat sportfiske efter tonfisk, primärt på catch-and-release basis.

Tills dess får alla ni andra låta er inspireras av detta i stället:

Du kanske även gillar detta