" /> Jätteakvarium på Båtmässan i Göteborg | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

4 år sedan Sverige Hans Hällman
Under årets Båtmässa är sportfisket samlat och kommer att täcka 1000 kvadratmeter. Mycket av minglet lär ske i anslutning till det enorma akvarium som ska byggas.
Jätteakvarium på Båtmässan i Göteborg

Gillar du fisk och stora akvarier? Då kan ett besök till Båtmässan i Göteborg vara en god idé. Där kan man nämligen kika in i Europas största mobila akvarium!

Aldrig tidigare har ett så sort akvarium byggts inför en mässa i Göteborg. Båtmässan pågår 4-12 februari och akvariet kommer att bli en central plats i det samlade sportfiskeområde som är nytt för i år. Akvariet kommer att innehålla lokala fiskarter som experter berättar om och ger tips på hur man fångar. Stefan ”Trumman” Trumstedt och Albin Sharghi är bara några av de sportfiskeprofiler som finns på plats under veckan. 

För er som är intresserade av att träffa ännu fler kända sportfiskare kan vi rekommendera ett besök den 11 februari. Då kommer alla scenaktiviteter att handla om sportfiske!  

Läs mer om sportfiskeprogrammet under Båtmässan här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelsen meddelar att de tar hjälp av kustbevakningen för att skydda de lekande abborrarna.
Extra bevakning för att skydda Gotlands abborrar

Under våren är abborren en jagad art – både bland pimpelfiskare och vissa sportfiskare som vill fånga de stora exemplaren som lagt på sig vikt inför leken. Länsstyrelsen på Gotland meddelar att de kommer att bevaka abborrens lek extra noggrant denna vår.

På Gotland fredas sedan många år abborre och gädda mellan 1 mars–31 maj, med syftet att skydda fiskbestånden under och i anslutning till lekvandring och lekperiod.
Bakgrunden är att både abborre och gädda uppvisat en oroväckande nedgång sedan 1990-talet. Ett litet ljus i horisonten kan skönjas för abborren de senaste åren, men Länsstyrelsen markerar tydligt att beståndet fortfarande är skört.

De meddelar att det kommer att ske fisketillsyn under våren, och särskilt i områden där det förekommer gädd- och abborrlek. Tillsynen kommer att ske i nära samarbete med bland annat Kustbevakningen.

De påminner också om att minimimåttet för gädda är 40 centimeter och maximimåttet 75 centimeter. Vid handredskapsfiske får maximalt tre gäddor mellan 40–75 centimeter behållas per fiskare och dygn.

Du kanske även gillar detta