Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Jens ny tvåa i meterligan

Jens Eriksson och Andeas Jax ligger båda med i toppen av Meterligan. Under ett fiskepass lyckades de fånga två gäddor på 118 centimeter och en på 110.

Jens Eriksson från Hedemora är frekvent anmälare i 100-klubben. Denna fiskatur kamperade han med en annan framgångsrik gäddfiskare, Andreas Jax. Bäddat för framgång med andra ord…
Fisketuren i Dalälven började med att Andreas Jax fick en gädda på 110 centimeter. Jens ville inte vara sämre och kontrade med en madame på 118 centimeter. Men han var inte nöjd med detta.

– Vi fick ett par mindre efter det, innan de var min tur att drilla stort igen. Ännu en fin gädda med exakt samma längd som den förra 118 centimeter. Magiskt, säger Jens i sin anmälan.
Den sista av de två 118 centimeter långa gäddorna var något tyngre, 10,5 kilo mot 10,2, och är Jens nya personliga rekord. Fiskejournalen lyfter på kepsen och gratulerar.
Jens Eriksson seglar nu upp på andra plats i Meterligan. Det ser ut att bli en hård kamp om segern i år.
Här kan ni följa kampen i tävlingen Meterligan. Anmäler du en gädda till 100-klubben, så deltar du automatiskt.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta