Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Jens ny tvåa i meterligan

Jens Eriksson och Andeas Jax ligger båda med i toppen av Meterligan. Under ett fiskepass lyckades de fånga två gäddor på 118 centimeter och en på 110.

Jens Eriksson från Hedemora är frekvent anmälare i 100-klubben. Denna fiskatur kamperade han med en annan framgångsrik gäddfiskare, Andreas Jax. Bäddat för framgång med andra ord…
Fisketuren i Dalälven började med att Andreas Jax fick en gädda på 110 centimeter. Jens ville inte vara sämre och kontrade med en madame på 118 centimeter. Men han var inte nöjd med detta.

– Vi fick ett par mindre efter det, innan de var min tur att drilla stort igen. Ännu en fin gädda med exakt samma längd som den förra 118 centimeter. Magiskt, säger Jens i sin anmälan.
Den sista av de två 118 centimeter långa gäddorna var något tyngre, 10,5 kilo mot 10,2, och är Jens nya personliga rekord. Fiskejournalen lyfter på kepsen och gratulerar.
Jens Eriksson seglar nu upp på andra plats i Meterligan. Det ser ut att bli en hård kamp om segern i år.
Här kan ni följa kampen i tävlingen Meterligan. Anmäler du en gädda till 100-klubben, så deltar du automatiskt.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta