[/caption] " /> Jens upp på andra plats | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Jens upp på andra plats

Årets upplaga av Meterligan ser ut att bli en spännande historia. Jens Eriksson är ny tvåa i tävlingen.

Det hårdnar i toppen av Meterligan. Ny tvåa är Jens Eriksson som anmäler två gäddor från Dalälven. Totalt har han anmält 2370 centimeter gädda till 100-klubben.
Alla som fångar, fotograferar, mäter och släpper tillbaka en gädda på 100 centimeter eller mer kan bli medlem i 100-klubben. När du anmäler din gädda och får den godkänd deltar du även i tävlingen Meterligan. Samtliga fångster summeras och den som fångat flest centimeter gädda vid årets slut vinner Meterligan.
I år ser tävlingen ut att bli jämnare än på många år. Mattias Epperlein från Karlstad har haft ledningen en längre tid, men nu närmar sig en hel drös duktiga fiskare ledaren. Jens Eriksson från Avesta fångade två 100-klubbare på sin senaste fisketur och går från femte till andraplatsen med totalt 2370 centimeter.
Följ upplösningen i Meterligan.
Här hittar du regler och prisbord.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta