[/caption] " /> Jens upp på andra plats | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Jens upp på andra plats

Årets upplaga av Meterligan ser ut att bli en spännande historia. Jens Eriksson är ny tvåa i tävlingen.

Det hårdnar i toppen av Meterligan. Ny tvåa är Jens Eriksson som anmäler två gäddor från Dalälven. Totalt har han anmält 2370 centimeter gädda till 100-klubben.
Alla som fångar, fotograferar, mäter och släpper tillbaka en gädda på 100 centimeter eller mer kan bli medlem i 100-klubben. När du anmäler din gädda och får den godkänd deltar du även i tävlingen Meterligan. Samtliga fångster summeras och den som fångat flest centimeter gädda vid årets slut vinner Meterligan.
I år ser tävlingen ut att bli jämnare än på många år. Mattias Epperlein från Karlstad har haft ledningen en längre tid, men nu närmar sig en hel drös duktiga fiskare ledaren. Jens Eriksson från Avesta fångade två 100-klubbare på sin senaste fisketur och går från femte till andraplatsen med totalt 2370 centimeter.
Följ upplösningen i Meterligan.
Här hittar du regler och prisbord.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta