Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Johan trotsade vädret

Det var rätt grinigt väder; det regnade, blåste och var kallt – men Johan Nilsson från Klippan stod ut och fick belöningen efter nån timme.
I sin anmälan till 100-klubben berättar Johan att han bestämt sig för en fisketur vid Forsmöllan i Klippan. Det var surt väder, men…
”Vi stod ut och det gav resultat. Fick ett dunderhugg ett par meter från båten. Släppte lite på bromsen så hon kunde gå. Såg inte ut som en 100+ i vattnet. Lät henne rusa av sig ett slag och försökte sedan dra upp henne, men hon ville inte. Hon rusade igen, under båten. Så höll det på ett tag. När hon till slut kom upp visade sig att det var just en 100+madame på 7,2 kilo och 104 centimeter. Nytt PB”, skriver Johan i anmälan till 100-klubben.
Kul att notera är att gäddan tog på en riktig klassiker, ett Utödrag. Visst är det bra med jerkar, jiggar och vobbler, med gamla skeddrag duger också.
Svenne Andersson

Johan med nya PB-gäddan på 104 centimeter, som tog ett Utödrag.

Johan med nya PB-gäddan på 104 centimeter, som tog ett Utödrag.

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfisket och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta