Fiske ger många positiva sidoeffekter, både för samhället och för landsbygdsutvecklingen., menar man från Jordbruksverket.
Fiske ger många positiva sidoeffekter, både för samhället och för landsbygdsutvecklingen., menar man från Jordbruksverket.[/caption]Fredagen den 20 mars kl 14 kommer generaldirektör Leif Denneberg att överlämna den första i en planerad serie av årliga rapporter som visar utvecklingen av fritidsfiske och fisketurism i Sverige. " /> Jordbruksverket redovisar utveckling av fisketurism | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Jordbruksverket redovisar utveckling av fisketurism

Fiske ger många positiva sidoeffekter, både för samhället och för landsbygdsutvecklingen., menar man från Jordbruksverket.


Fiske ger många positiva sidoeffekter, både för samhället och för landsbygdsutvecklingen., menar man från Jordbruksverket.

Fredagen den 20 mars kl 14 kommer generaldirektör Leif Denneberg att överlämna den första i en planerad serie av årliga rapporter som visar utvecklingen av fritidsfiske och fisketurism i Sverige.
Överlämningen sker på Sportfiskemässan i Jönköping dä jordbruksverket finns på plats med egen monter.
Jordbruksverket ser idag sportfisket som en viktig del i en hållbar utveckling av landsbygden. God samverkan mellan olika myndigheter och organisationer är en nyckel till framgång för fisketurismens utveckling, menar man.
Jordbruksverket har tagit fasta på den senaste studien från SCB, som visar att cirka 1,6 miljoner svenskar fritidsfiskade under 2013 och att de spenderade cirka 5,8 miljarder kronor på sin hobby. Fisket är viktigt för rekreation och folkhälsa. Det bidrar även till en nära kontakt med naturen och lockar dessutom turister till den svenska landsbygden. Det ger grogrund för företagande och bidrar till sysselsättning.

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Holm
Fisket skedde vid ett regnbågsvatten i Hubo-Långsjön, i Hofors kommun.
Lättnad efter ny dom i fiskekortsmål

Domen som många i fiskesverige väntat på har kommit. Det handlar om den omtalade fiskekortsdomen där två personer friades från olovligt fiske efter att tingsrätten ansett att fiskekort inte är personliga. Nu döms de två männen i hovrätten.

Det blir alltså en helomvändning i hovrätten i det omtalade målet som Fiskejournalen rapporterat om tidigare. De två åtalade männen döms nu till dryga dagsböter och skadestånd för olovligt fiske.
När Fiskejournalen pratar med Urban Henriksen i Hubo-Långsjön, området där händelsen inträffade, så är han lättad och lite överraskad.
– Jag hade faktiskt inte hoppats på att vi skulle få rätt och att det skulle gå vägen för oss, men det gjorde det ändå. Rättvisa har skipats.

Domen har fått mycket uppmärksamhet och väckt stor oro hos många aktörer som upplåter fiske, men Urban har inte hunnit ägna så mycket tankeverksamhet åt det specifika fallet.
– Nej, jag sitter faktiskt med 40-talet ärenden om olovligt fiske bara från förra året, men det är klart att det är skönt att det gick vägen både för oss och för resten av fiskesverige, säger han till Fiskejournalen.

Du kanske även gillar detta