Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Jussi Sjölund räddar laxen!

Jussi Sjölund har skickat mailet. Sprid och skicka det du också! (Foto: Mountain Media)

Sportfiskarnas kampanj ”Du kan rädda laxen!” fortsätter. Kampanjen syftar till att stoppa allt yrkefiske till havs efter Östersjölax. Nu har Jussi Sjölund, Filmproducent på Mountain Media, skickat ett mail till EU med detta budskap.
På Sportfiskarnas kampanjsida kan alla som vill bidra till att rädda laxen, allt man behöver göra är att underteckna och skicka ett mail adresserat till fiskeansvariga i EU.
Jussi Sjölund säger så här om vår kampanj för Östersjölaxen.
”Östersjöns laxälvar har genom kraftverksutbyggnad förlorat en stor del av sina reproduktionsområden, men det största hotet är uttaget i Östersjön, som kraftigt har decimerat laxstammen. Nu måste alla vi som bor runt Östersjön enas i vår kamp för att skydda vår lax .”

Under året ska EU besluta om en ny förvaltningsplan för östersjölaxen. Innehållet i laxplanen är avgörande för laxens framtid. Delta i uppropet och skicka ett brev till Marek Gróbarczyk från Polen som är ansvarig för Fiskeriutskottets yttrande om laxplanen. I brevet kräver vi att EU stoppar allt yrkesfiske till havs efter lax så att vildlaxen kan återvända till sina hemälvar. Kampanjen drivs gemensamt av flera sportfiskeorganisationer runt Östersjön, bland annat i Finland, Polen och Danmark.
Nu avgörs östersjölaxens framtid. Du kan vara med och påverka.
Klicka här för att delta. Du kan rädda laxen!
På vår sida Engagera Dig hittar du mer information.

Relaterad nyhet från din region
Du kanske även gillar detta