Kajakfiskaren Captian Ben Chancey från Florida får först en golitah grouper på kroken, sedan en tjurhaj. Fajten slutar med att kajaken välter. " /> Kajak välter bland tjurhajar | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Dramatiskt kajakfiske utanför Florida där Ben Chancey hamnar bland tjurhajar.
Kajak välter bland tjurhajar

Kajakfiskaren Captian Ben Chancey från Florida får först en golitah grouper på kroken, sedan en tjurhaj. Fajten slutar med att kajaken välter.
Ibland blir kajakfiske lite för spännande. Att fiska goliath grouper är en rejäl utmaning i sig. Det är en av världens starkaste fiskar. I det här fallet adderas en grupp tjuthajar till spänningen. Tjurhajarna cirklar runt kajaken och groupern. Groupern känner sig trängd och spottar ut betet och en av hajarna tar det istället. I 20 minuter drillar Chancey tjurhajen från kajaken – tills kajaken välter bland tjurhajarna. Som tur är ligger följebåten mycket nära och den stackars kajakfiskaren simmar kvickt över. Svettigt värre! Men Chancey ger sig inte. De vänder rätt kajaken och han hoppar i igen för att fajta klart tjurhajen. Se klippet från Discovery här.

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Försvarsmakten meddelar att de kommer att öka sin närvaro i skärgården.
Här ska sportfiskare se upp för militären!

Det är många som ska samsas om utrymmet i skärgården. Försvarsmakten meddelar nu att de kommer att öka sin närvaro i både Stockholms skärgård och områden utanför Göteborg, där det finns anledning för sportfiskare att hålla sig undan.

Enligt försvarmakten är orsaken till deras ökade närvaro att nya värnpliktiga behöver utbildas samt det ”försämrade” världsläget. Enligt försvarsmakten kan det faktiskt få motsatt effekt bland allmänheten att de ökar sin närvaro, alltså att ännu fler båtar åker ut.
– Det finns en okunskap och fritidsbåtar kommer för nära för att ta selfies, säger Rebecca Landberg, kapten i marinen, till SVT.

Här är områdena som gäller:
* Stockholms södra skärgård, främst Hårsfjärden, Mysingen och nordvart mot Dalarö, Långbälingssund, Järnholmssund och Gåsstensfjärden.
Stockholms mellersta skärgård, norr och syd om Björkö Kroksö, området runt Korsö, Träsköfjärden och området runt Lådna Låren.
Stockholms norra skärgård, området runt Söderarm.
Gryts och Valdemarsviks skärgård.
Karlskronas yttre redd.
*Göteborgs skärgård, främst mellan Björkö och Tistlarna.

Du kanske även gillar detta