En period av kallt och klart väder har väckt hoppet för isfiske även i södra Sverige. " /> Kallt och klart ger hopp för isfiske | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
Kallt och klart ger hopp för isfiske

kallt_klart_vader
En period av kallt och klart väder har väckt hoppet för isfiske även i södra Sverige.
Efter en ovanligt varm höst där gröna gräsmattor och rekordhöga vattentemperaturer varit förhärskande i Svealand och Götaland, kom så äntligen lite vinterkyla. Under julhelgen fick hela Sverige smaka på minusgrader, medan man på vissa platser i Norrland hade hela minus 37 grader.
Då det även fallit väldigt lite snö söderut, har det på många ställen bildats fina skridsko- och sparkisar, perfekta att ta sig fram på. Men oavsett vad du ska göra ute på isen – tag det försiktigt och ha alltid isdubbar med dig.
Titta gärna på Fiskejournalens film om issäkerhet och på vår youtube-kanal.

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta