En period av kallt och klart väder har väckt hoppet för isfiske även i södra Sverige. " /> Kallt och klart ger hopp för isfiske | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
Kallt och klart ger hopp för isfiske

kallt_klart_vader
En period av kallt och klart väder har väckt hoppet för isfiske även i södra Sverige.
Efter en ovanligt varm höst där gröna gräsmattor och rekordhöga vattentemperaturer varit förhärskande i Svealand och Götaland, kom så äntligen lite vinterkyla. Under julhelgen fick hela Sverige smaka på minusgrader, medan man på vissa platser i Norrland hade hela minus 37 grader.
Då det även fallit väldigt lite snö söderut, har det på många ställen bildats fina skridsko- och sparkisar, perfekta att ta sig fram på. Men oavsett vad du ska göra ute på isen – tag det försiktigt och ha alltid isdubbar med dig.
Titta gärna på Fiskejournalens film om issäkerhet och på vår youtube-kanal.

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Anders Lundkvist berättar om sina bästa kajaktips. Foto: Privat
Dra drömfisken från kajak – gratis snabbkurs!

Några av landets mest framgångsrika sportfiskare utövar sin hobby från kajak. Låter det vingligt och krångligt? Vi föreslår att du tar hjälp av experter innan du ger dig ut!

Under onsdagen kan du nämligen kroka arm med Umeå Kanotklubb på distans, och lyssna på en gratis föreläsning kring kajakfiske.
De konstaterar att allt fler fiskar från just kajak, och att de därför har bett deras medlem Anders Lundkvist att berätta mer om detta.
De bjuder på en kostnadsfri snabbkurs i kajakfiske online under onsdagskvällen.
Här kan du anmäla dig och läsa mer om föreläsningen.

Du kanske även gillar detta