Det sägs att delad glädje är dubbel glädje. Men ibland är det helt okej att vara solokvist också. Rutinerade Kristian Keskitalo åkte ut ensam på fisketur, men fick sällskap i båten av en riktig drömfisk. " /> Keskitalos koloss blev finalen på en fantastisk fisketur | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Ensam i båten så lyckades Kristian Keskitalo bärga och fota gäddan på hela 14,5 kilo. Foto: Privat
Keskitalos koloss blev finalen på en fantastisk fisketur

Det sägs att delad glädje är dubbel glädje. Men ibland är det helt okej att vara solokvist också. Rutinerade Kristian Keskitalo åkte ut ensam på fisketur, men fick sällskap i båten av en riktig drömfisk.

När Kristian Keskitalo flaggar för att han haft ett lyckat fiske så vet vi att det handlar om något alldeles extra. Den gångna helgen slog han till med det som många gäddfiskare bara kan fantisera om – nämligen att fånga två fiskar över 10 kilo på en och samma dag. Den minsta av dem fångades på förmiddagen, och gjorde inget större väsen av sig. Däremot kom hugget som han aldrig glömmer på eftermiddagen. Det var en bjässe på hela 14,5 kilo och 122 centimeter.

– Det var min största gädda sedan 2009, och den tredje största någonsin. Det var en tung men ganska snabb fajt, berättar Kristian Keskitalo.

14,5 kilo var en seriös glidtackling mot hans personbästa, som ligger på 15,2 kilo.

Kristian hälsar att bilderna från fiskafänget inte håller högsta klass, eftersom han trots allt var ensam i båten när det hela skulle dokumenteras. Han spelade dock in några videoklipp från händelsen som ni kan beskåda här nedan.

Innan Kristian ger sig ut till sjöss igen så frågar vi om han kan bjussa läsarna för sitt bästa tips för gäddfiske i februari?

– Ta vara på de lite varmare dagar som kan komma, och fiska en bit utanför lekvikar. Leta områden dit vinden drar ut vattnet och lukten från viken, hälsar han.

Fiskejournalen tackar Kristian för både tipset och storyn, och säger naturligtvis grattis till en magnifik fisk.

Här nedan ser ni filmklippet!

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelsen meddelar att de tar hjälp av kustbevakningen för att skydda de lekande abborrarna.
Extra bevakning för att skydda Gotlands abborrar

Under våren är abborren en jagad art – både bland pimpelfiskare och vissa sportfiskare som vill fånga de stora exemplaren som lagt på sig vikt inför leken. Länsstyrelsen på Gotland meddelar att de kommer att bevaka abborrens lek extra noggrant denna vår.

På Gotland fredas sedan många år abborre och gädda mellan 1 mars–31 maj, med syftet att skydda fiskbestånden under och i anslutning till lekvandring och lekperiod.
Bakgrunden är att både abborre och gädda uppvisat en oroväckande nedgång sedan 1990-talet. Ett litet ljus i horisonten kan skönjas för abborren de senaste åren, men Länsstyrelsen markerar tydligt att beståndet fortfarande är skört.

De meddelar att det kommer att ske fisketillsyn under våren, och särskilt i områden där det förekommer gädd- och abborrlek. Tillsynen kommer att ske i nära samarbete med bland annat Kustbevakningen.

De påminner också om att minimimåttet för gädda är 40 centimeter och maximimåttet 75 centimeter. Vid handredskapsfiske får maximalt tre gäddor mellan 40–75 centimeter behållas per fiskare och dygn.

Du kanske även gillar detta