Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Klarade ankarlinan

Simon Mikkelsen hade glömt dra upp ankarlinan när han fajtade storgäddan. Men hyggligt nog hoppade hon över linan, så allt gick vägen och 117-centimetaren lät sig landas.
Simon, som bor i Oskarshamn, berättar i anmälan till 100-klubben att han var ute vid Dragskär och jerkfiskade i början av juli. Framåt kvällningen fick han hugget med stort H på en Big Bandit i pålitliga färgen ”skitmört”.
”Pigg och stark sommargädda, som gjorde tre rusningar och sedan bestämde sig för att hoppa över ankarlinan, som jag glömt dra upp”, skriver Simon och berättar att han kände stor tacksamhet för denna generositet från gäddans sida.

Sedan hon väl landats, mätts till 117 centimeter och fått simma tillbaka, satt Simon en lång stund och bara skakade – menveten om vilken jättefisk han drillat och att ett nytt pb var noterat.
Svenne Andersson

Simon Mikkelsen med 117 centimeter gädda från Oskarshamns skärgård.

Simon Mikkelsen med 117 centimeter gädda från Oskarshamns skärgård.

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta