Fångstrapportering och annan statistik är på många sätt fiskevårdens fundament. Sportfiskarna har nu gjort det ännu lättare att rapportera in sina fångster. " /> Klart för fångstrapportering via dator och appar | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Det finns fortfarande stor lax i Vänern. Här Joakim Åberg med ett exemplar på 11.3 kilo från i vintras. Nu släpps filmen om fisket i Vänern. Foto: Privat
Klart för fångstrapportering via dator och appar

Fångstrapportering och annan statistik är på många sätt fiskevårdens fundament. Sportfiskarna har nu gjort det ännu lättare att rapportera in sina fångster.

Nu har webbsidan för Fångstdatabanken och applikation för fångstrapportering och fångststatistik fått en ansiktslyftning, meddelar Sportfiskarna. Nu finns möjlighet att rapportera fångster direkt via webbsidan, och inte enbart genom appar.

Vad handlar då fångstrapporteringen om?

Jo, Fångstdatabankens appar har funnits sedan 2014 och används för fångstrapportering och statistik. Här kan du rapportera ditt fiske och följa ditt fiske i en del av våra nationella vatten. Allt material används för forskning, förvaltning och ett bättre sportfiske. Detta gäller alltså inte alla svenska vatten, utan för tillfället Vänern, Vättern, Hjälmaren samt utvalda områden i Blekinge och Östkusten. Det hela sker i samarbete med Havs-och vattenmyndigheten, länsstyrelser och SLU Aqua.

Absolut flest rapporter har i dagsläget kommit från Vänern, där det har fångats många stora laxar hittills i år.

Klicka här för att komma till Fångstdatabanken webbsida.

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta