Nyligen kom besked om att Antispinnmässan i Uppsala måste ställas in. Tur då att det finns andra mässor att njuta av. Exempelvis en helt ny – nämligen Bait Bash. " /> Klart med ny mässa: Sun City Predator Show blir Bait Bash! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Sun City Predator Show är nedlagt – men ersätts av Bait Bash!
Klart med ny mässa: Sun City Predator Show blir Bait Bash!

Nyligen kom besked om att Antispinnmässan i Uppsala måste ställas in. Tur då att det finns andra mässor att njuta av. Exempelvis en helt ny – nämligen Bait Bash.

Det är arrangörerna bakom Sun City Predator Show som går vidare med ett nytt koncept. Den mässan lades ned för några år sedan, men ur askan reser sig nu Bait Bash som kommer att arrangeras i Karlstad 23–24 februari 2019. På Sun City Predator Show så var det ett moment som hette just Bait Bash. Det var en tävling för de betesbyggare som ville ställa upp i den med sina beten. Det tävlingsmomentet kommer att finnas kvar och mer information om det kommer längre fram.

Det hela beskrivs som en hyllning till hantverket, beten, flugorna, prylarna och allt däremellan. Föredrag och fiskesnack. Ett riktigt fiskekalas helt enkelt, meddelar arrangörerna.

Läs mer på Facebook:

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Vilmer fördubblade sitt personliga rekord med den här granna gäddan. Foto: Privat
Veckans fiskeglädje: Vilmer och granna gammelgäddan

Delad glädje är dubbel glädje. Veckans stora fiskelycka rapporteras in från Martin Bojfors och 8-årige sonen Vilmer, som fick sina drömmar uppfyllda när de tog en fisketur på Mälaren.

Vilmers tidigare personliga rekord låg på 5,4 kilo, och redan i bilen var Vilmer taggad och pratade om att det skulle vara roligt att få nytt personligt rekord på gädda eller gös.
Och det infriades med råge.

– Vi började trolla en stor vik över cirka 15 meters djup. Vi hade vobbler som gick mellan 2,5–6 meter ner. Efter bara 15 minuter så såg vi på det yttre paravanspöt att det backade lite, berättar Martin.
Hugget såg inte så våldsamt ut, men när Vilmer tog spöt så kände han att det var en stor fisk.

– Vi trodde först att det var en stor gös, eftersom den fortsatte att gå djupt hela vägen fram till båten. Men när den kom upp mot ytan kunde vi se den enorma gäddan.

 

Fördubblade sitt rekord
Pappas håvning gick bra och sedan blev det glädjevrål från både Vilmer och pappa.
– Jag insåg att det förmodligen var en 10-plussare, men sa bara till Vilmer ”det här är garanterat ett nytt PB”! När vi vägt fisken till 11,2 kilo och mätt henne till hela 117 centimeter, var Vilmer helt mållös. Han förstod knappt vad som hänt!
De hälsar också att återutsättningen gick bra och att gäddan simmade piggt ner mot djupet, så att fler får chansen att fånga den.
– Ett minne för livet för både Vilmer och mig, konstaterar en nöjd pappa.

Du kanske även gillar detta