Lägg inte undan torrflugorna för att hösten har kommit. Innan vintern är här finns det tid för årets kanske mest spännande flugfiske i regnbågssjön, tipsar Johan Klingberg. " /> Klingberg tipsar om höstens regnbågsfiske | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Holm
Regnbågen kalasar gärna på fjädermygg. Foto: Johan Klingberg
Klingberg tipsar om höstens regnbågsfiske

Lägg inte undan torrflugorna för att hösten har kommit. Innan vintern är här finns det tid för årets kanske mest spännande flugfiske i regnbågssjön, tipsar Johan Klingberg.

Det är lätt att kasta in flugspöet i garderoben när hösten fattat sitt grepp. Men flugfiskesäsongen är inte över för att vi går in i hösten.
Efter att de sista dammsländorna har kläckt över i början av oktober återstår endast sporadiska nattsländekläckningar. Men trots det kan faktiskt oktober och november ibland bjuda på ett intressant torrflugefiske. Fjädermyggorna, en av våra största insektsgrupper, kläcker under hela det isfria året.
Många arter är mikroskopiskt små, medan andra är betydligt större.

Ofta förknippar vi fjädermyggor med det lätta flugfisket, men så behöver det alls inte vara. Flera av de arter som kläcker under senhösten är till och med större än vad en normalstor dagslända är.
I nummer 10-11 av Fiskejournalen, som står ute i butik just nu, beskriver flugfiskeexperten Johan Klingberg hur du kan få uppleva myggkalas på senhösten, vad du bör tänka på och vilken fluga som blir ditt främsta vapen.
Anders Holm

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta