Just nu:
Annons

Nyheter

4 veckor sedan Sverige Anders Lundin
Många hjälps åt för att trollingfisket på Vänern ska hålla hög klass. Foto: Götene SFK
Klubbar lättar på lädret – en halv miljon till smolt

Trollingfisket på Vänern har gått lite i dvala i samband med den senaste köldknäppen – men det finns annat som håller temperaturen uppe. Två klubbar meddelar nämligen att de skänker 250 000 kronor var till smoltutsättningar.

Det är Laxfond Vänern som levererar nyheten att både Götene SFK/Kinnekulleträffen och Melleruds Trollingklubb skänker en kvarts miljon kronor var till smolt våren 2021. Det pågår även andra projekt för att samla in pengar, med syftet att bibehålla det fina lax- och öringfisket i Vänern.

Fredrik Andersson i Götene SFK kommenterar klubbens satsning så här:
– Flertalet trollingklubbar runt sjön jobbar i dag aktivt med att samla in pengar till smolt och engagerade trollingfiskare dras till dessa klubbar. Utmaningen är att få den breda massan av trollare att bidra till smolt, att folk ser att ett smoltbidrag oavsett storleken på ett par års sikt leder till ett bättre trollingfiske i Vänern.
Han hoppas och tror att pengarna ska göra nytta.
– Vi ser det faktiskt mer som en investering än ett bidrag, en investering i ett bättre trollingfiske på Vänern helt enkelt.

Här på Melleruds Trollingklubb och Götene SFK/Kinnekulleträffen kan du läsa mer om insamlingarna.

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Holm
Marcus Lindell har valt att pryda armen med ett fiskemotiv.
Bildspel: Kolla in några av läsarnas fisketatueringar!

Det vandrar omkring många levande konstverk bland Fiskejournalens läsare. Det konstaterar vi efter uppmaningen att skicka in bilder på era tatueringar. Här nedan har vi plockat ut tio vassa tatueringar från olika delar av riket.

 

Vi säger tack till Jens ”Gäddan” Hedström, Joakim Hallin, Anton Wikström, Joacim Bertilsson, Andreas Olsson, Jukka Kalliokoski, Linda-Maria Lundin, Kalle Rössvik, Jimmy Plojen Johansson och Marcus Lindell som delat med sig av sina gaddningar.

Du kanske även gillar detta