Vissa regnbågssjöar kan erbjuda kikmete - en av de mest spännande fiskemetoderna som finns.[/caption] " /> Knep för regnbåge på vintern | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
Knep för regnbåge på vintern
Vissa regnbågssjöar kan erbjuda kikmete - en av de mest spännande fiskemetoderna som finns.

Vissa regnbågssjöar kan erbjuda kikmete – en av de mest spännande fiskemetoderna som finns.

Vintertid har regnbågen markanta huggperioder. De bästa brukar infalla under första ljusa timmen, så det lönar sig att vara morgonpigg.
Förhoppningsvis har nu isarna lagt sig även över Sveland och norra Götaland och det är dags för isfiske. Många regnbågssjöar utgörs av små skogstjärnar och brukar därför snabbt få en hållbar is.
Regnbågen en trevlig vinterfisk, men kan så klart ha sina tröga perioder. I det senaste numret av Fiskejournalen berättar Gustaf Fogde om knepen du tar till när regnbågen är tjurig. Han ger tips på beten och metoder.
Med risk för att bli tjatig, vill vi också uppmana alla som ska ut på isen att vara försiktiga och alltid ha isdubbar med sig. Faktum är att många av de isolyckor som sker, handlar om oförsiktiga sportfiskare.

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
21 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta