Fiskejournalens chefredaktör Martin Falklind och programledaren Harald Treutiger pratar fiske på Atlanten. (Foto: Mathias Larsson) Fiskejournalens chefredaktör Martin Falklind och programledaren Harald Treutiger pratar fiske på Atlanten. (Foto: Mathias Larsson)[/caption] " /> Korsar Atlanten med fiskespö i hand | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Korsar Atlanten med fiskespö i hand
Fiskejournalens chefredaktör Martin Falklind och programledaren Harald Treutiger pratar fiske på Atlanten. (Foto: Mathias Larsson)

Fiskejournalens chefredaktör Martin Falklind och programledaren Harald Treutiger pratar fiske på Atlanten. (Foto: Mathias Larsson)

Harald Treutiger och ett TV-team lämnar i dag hamnen på Gran Canaria för att genomföra en atlantsegling. Tanken är att vi så småningom ska få se äventyret i programserien Drömmen om Atlanten.
Innan dagens avresa träffade Harald ett antal experter för att få lite konkreta tips att förmedla till deltagarna på seglatsen. Alexandra Zazzi instruerade hur deltagarna ska tänka kring mathållningen och bunkring, meteorologen Lage Larsson berättade om väderförhållanden och hur väderkartorna ska tolkas. När det gäller fisket, så har Fiskejournalens chefredaktör Martin Falklind berättat om vilka fiskar som kan tänkas nappa ute på Atlanten – och hur deltagarna ska maximera chansen att få upp några matfiskar.
– Trots att de kommer att fiska av enorma ytor, så blir det en rejäl utmaning att bärga en större fisk från segelbåten. Den är ju inte helt lätt att så stopp på, säger Falklind.
Programledaren Harald Treutiger ser fram emot resan och anar redan nu att det kan bli ”bra TV”.
– Det blir spännande att följa utvecklingen av gruppen och det sociala spelet ombord, inte helt olikt Robinson faktiskt, säger Harald.
Fiskejournalen återkommer med sändningstider.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta