Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Kraftbolag får miljöpris

Niklas Johansson, vd Tranås Energi, blev diplomerad för sina miljöinsatser.Här flankerad av Christer Borg från Älvräddarna (tv) och Fiskejournalens chefredaktör Martin Falklind (th). (Foto:Erik Hellquist)

Under måndagen diplomerades kraftbolaget Tranås Energi av Älvräddarna för ”optimalt miljöanpassad vattenkraftsel”. Fiskejournalen närvarade vid ceremonin.
Älvräddarnas Samorganisation diplomerade under måndagen Tranås Energi för deras arbete med biologisk mångfald. Företaget hyllas av miljövänner för deras miljöanpassade vattenvägar i Svartån och vid vattenkraftstationen i Olstorp. Detta arbete har skett på frivillig basis, något som glädjer Fiskejournalens chefredaktör Martin Falklind.
– Jag kan med varm hand rekommendera alla våra läsare att köpa elen från Tranås Energi. Företaget är ett föredöme och jag hoppas innerligt att fler kraftbolag följer i deras spår genom att börja producera el på ett mer ansvarsfullt vis.

Allt fler röster höjs nu för att det miljöarbete Tranås Energi frivilligt utför bör vara styrt av lagen. Kraftbolagets vd Niklas Johansson tycker deras engagemang för miljön är en självklarhet.
– Jag förstår inte varför fler vattenkraftbolag inte tar ansvar för att upprätthålla den bilologiska mångfalden, säger han till Fiskejournalen.
Hittills är Tranås Energi det enda bolag som fått diplomet från Älvräddarna. Redan hösten 2010 efterlyste Fiskejournalen vattenkraftbolag som tog sitt miljöansvar. Det enda vi hittade då var just Tranås Energi.
Vet du någon mer? Kontakta oss!
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta