[/caption] " /> Krav på fiskvägar | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Krav på fiskvägar

Tranås Energi har fått mycket positiv respons på sin medvetna satsning på att skydda den biologiska mångfalden, bland annat genom fiskvandringsvägar. (Foto: Lennart Gustavsson)

Nu kan det snart ställas krav på att energibolagen ska bygga fler fiskvägar i Voxnan. Vänsterpartiet har motionerat i Bollnäs kommunfullmäktige och vill ge tydliga direktiv till Bollnäs Energi. Detta skriver helahälsningland.se.
Kommunalpolitikerna Maria Mörk (V) och Göran Jansson (V) tycker att kommunfullmäktige ska ge kommunägda Bollnäs Energi i uppdrag att ställa krav på Helsinge Elhandel. Man vill bland annat se fiskvägar i Voxnan och ökad miljöhänsyn. Detta ska i förlängningen leda till turismutveckling och en bygd som är mer attraktiv att bo i. Motionärerna Mörk och Jansson har sneglat en del på Tranås Energi, som satsat stort på att bygga fiskvägar, och lyfter i sin motion fram företaget som en önskvärd förebild till Bollnäs Energi.
Läs hela artikeln här.
Missa inte tidigare notiser om fiskvägar.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta