[/caption] " /> Krav på fiskvägar | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Krav på fiskvägar

Tranås Energi har fått mycket positiv respons på sin medvetna satsning på att skydda den biologiska mångfalden, bland annat genom fiskvandringsvägar. (Foto: Lennart Gustavsson)

Nu kan det snart ställas krav på att energibolagen ska bygga fler fiskvägar i Voxnan. Vänsterpartiet har motionerat i Bollnäs kommunfullmäktige och vill ge tydliga direktiv till Bollnäs Energi. Detta skriver helahälsningland.se.
Kommunalpolitikerna Maria Mörk (V) och Göran Jansson (V) tycker att kommunfullmäktige ska ge kommunägda Bollnäs Energi i uppdrag att ställa krav på Helsinge Elhandel. Man vill bland annat se fiskvägar i Voxnan och ökad miljöhänsyn. Detta ska i förlängningen leda till turismutveckling och en bygd som är mer attraktiv att bo i. Motionärerna Mörk och Jansson har sneglat en del på Tranås Energi, som satsat stort på att bygga fiskvägar, och lyfter i sin motion fram företaget som en önskvärd förebild till Bollnäs Energi.
Läs hela artikeln här.
Missa inte tidigare notiser om fiskvägar.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
43 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta