Annons
Kvinna vädjar om hjälp att hitta försvunnen fiskare | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 månad sedan Sverige Anders Lundin
En man saknas efter en fisketur utanför Härnösand.
Kvinna vädjar om hjälp att hitta försvunnen fiskare

Förra veckan gav sig en man i 50-åldern ut på en fisketur – men han kom aldrig tillbaka. Polisen har nu avslutat sökandet efter mannen, och hans anhöriga vädjar om tips från allmänheten.

Det var utanför Härnösand som mannen försvann med sin båt, och trots stora sökinsatser så har ekipaget inte återfunnits. Polisen har rekonstruerat mannens färdväg med hjälp av mobilsignaler, men det har alltså inte gett resultat.
Den försvunne mannens sambo berättar att hon söker efter honom längs stränderna.
– Jag är ute och söker längs stränderna varje dag. Idag var jag och en kompis vid Älandsbro eftersom man inte sökt där, berättar hon för SVT.

Hon vädjar till alla som rör sig vid havet om att rapportera iakttagelser och fynd, med hoppet om att få en förklaring till vad som hänt hennes sambo. Här kan du se inslaget i SVT.

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Frågan är vilken diet denna gädda går på? Foto: Sola Predators
Fet, fetare, fetast – vad har denna gädda slukat?

Första advent närmar sig, och redan nu anländer en tidig julgris. Det handlar om en häpnadsväckande fet Värmlandsgädda, som vi förstås undrar vilken diet den kan tänkas gå på?

Gäddan i sin helhet.

Gäddan i sig kommer inte att skriva in sig i historieböckerna, eftersom den ”bara” vägde 7 kilo. Men med tanke på att den bara var 95 centimeter så är det underförstått att den var ovanligt tungt lastad. Som synes på bilden så har den frossat ordentligt på något, frågan är bara vad?
– Ja, den var riktigt fet. Vi har pratat en del om detta, och det går sjukt stor mört i det området vi fiskar på, en vanlig storlek är 20–25 centimeter. Vi tror att den stått och tryckt i sig en massa mört.

Det säger Daniel Löf i fisketeamet Sola Predators, som var med när kompisen Andreas Henriksson fick upp gäddan. De övriga i laget är Jesper Nilsson och Andreas Larsson.
Vi tackar för bilden på ”julgrisen” och hänvisar till Sola Predators Instagram för er som närmare vill följa deras fiskafängen.

Du kanske även gillar detta