Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Lååång gädda från norr

Vi vet ju alla att i Norrland är allting längre – men man trodde väl knappt att dom kunde visa upp 132 centimeter långa gäddor. Men, men – det är precis vad Team Mieko Norr har rapporterat in.
Så här rapporterar S-O Larsson om Mieko-teamets framgångsrika fiske:
”Team Mieko Norr har satsat hårt på vårens fiske i Norrbottens gäddvatten. De har upplevt fisket som relativt trögt med två fiskar över 10 kg innan det lossande i helgen. Robin Utbys tog en monstergädda på hela 132 cm och 14,21 kg. Gäddan var utlekt och mager, hade den tagits innan leken med någon rejäl betesfisk i magen hade vikten varit svindlande…
– Vid andra driften över den heta platsen tacklade jag om till en skrikig Mieko Predator 28. Redan vid andra kastet tog det tvärstopp och följdes av fina gungningar som fick adrenalinet att pumpa och pulsen skenade. Jag satte kraftig press på fisken men den verkade inte påverkas av det.
Gäddan stod kvar vid botten ett bra tag innan fiskekompisen David kunde håva den.
-Jag skall ta den i höst igen, så får vi se vad den väger, avslutar Robin med ett flin.”
Läs mer på www.storfiskarna.com.
Svenne Andersson

Robin Utbys med den oerhört långa, men magra gäddan som noterades för 132 centimeter.

Robin Utbys med den oerhört långa, men magra gäddan som noterades för 132 centimeter.

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta