Lagan levererar!

Det fullkomligt sprudlar om Lagan. I går kväll kunde vår medarbetare Hans Schibli rapportera in ännu en drömöring från den halländska ån.
Det var Peter ”Gusten” Gustavsson som slog till igen. Efter ha tagit en aprillax (som vi kunde presentera här på FJ-Nyheterna) drog han ner till Gröningen i går igen, Det gäller att smida medan järnet är varmt.
Det stora nappet kom, ännu en megaöring från Lagan kom på land, 7,8 kg fördelat på 86 cm. Ett Wiggler i silver gav öring- och laxguld igen! Medan Peter väntade på fotografen Schibli drog han en lusad 3,3 kilos lax också. Dessutom landade Mickael Grevholm en lax på fluga i ungefär samma storlek på motsatt sida samtidigt. Lagan är verkligen glödhet nu.
Fjällprov togs på den stora havsöringen för åldersanalys. Kan vara intressant att se om det är Östersjööringar som driftar upp i Lagan under sin näringsvandring i havet. Det är känt att återfångster av Mörrumsöring gjort ända uppe i linje med Falkenbergskusten av yrkesfiskare.
Svenne Andersson

Peter Gustavsson visar upp den grova och kraftfulla öringen från Lagan. (Foto: Hans Schibli)

Peter Gustavsson visar upp den grova och kraftfulla öringen från Lagan. (Foto: Hans Schibli)

Annons
AKTUELLT

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...