Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Lagan levererar!

Det fullkomligt sprudlar om Lagan. I går kväll kunde vår medarbetare Hans Schibli rapportera in ännu en drömöring från den halländska ån.
Det var Peter ”Gusten” Gustavsson som slog till igen. Efter ha tagit en aprillax (som vi kunde presentera här på FJ-Nyheterna) drog han ner till Gröningen i går igen, Det gäller att smida medan järnet är varmt.
Det stora nappet kom, ännu en megaöring från Lagan kom på land, 7,8 kg fördelat på 86 cm. Ett Wiggler i silver gav öring- och laxguld igen! Medan Peter väntade på fotografen Schibli drog han en lusad 3,3 kilos lax också. Dessutom landade Mickael Grevholm en lax på fluga i ungefär samma storlek på motsatt sida samtidigt. Lagan är verkligen glödhet nu.
Fjällprov togs på den stora havsöringen för åldersanalys. Kan vara intressant att se om det är Östersjööringar som driftar upp i Lagan under sin näringsvandring i havet. Det är känt att återfångster av Mörrumsöring gjort ända uppe i linje med Falkenbergskusten av yrkesfiskare.
Svenne Andersson

Peter Gustavsson visar upp den grova och kraftfulla öringen från Lagan. (Foto: Hans Schibli)

Peter Gustavsson visar upp den grova och kraftfulla öringen från Lagan. (Foto: Hans Schibli)

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hugg in på Vänern! Foto: Photoholgic
Nya kartan som visar vägen till napp på Vänern

Intresset för sportfiske ökar konstant, och inte minst nybörjare behöver lite hjälp att hitta vägen till huggen. Nu lanseras det en karta som visar vägen till napp på Vänern.

Det är projektet Hållbar fisketurism i Vänern som i samverkan med lokala fiskeföreningar och sportfiskare tagit fram en digital karta, som ska underlätta tillvaron för sportfiskare.
Med kartan vill de förbättra informationen och lyfta det strand- och stadsnära fisket runt Vänern.

– Det är i dag många, både lokalbor och besökare, som inte vet var man kan fiska och vilka regler som gäller, och med kartan hoppas jag att vi kan hjälpa fler att komma ut på fiske, säger Simon Jonsson, projektledare på Fiskeområde Vänern i ett pressmeddelande.

För varje plats på kartan framgår om det behövs fiskekort och var man i sådana fall köper det samt vilka arter den lyckosamme kan förvänta sig att dra upp.
Kartan omfattar än så länge fiskeplatser i följande kommuner: Karlstad, Hammarö, Kristinehamn, Mariestad och Vänersborg. Här hittar du den!

Du kanske även gillar detta